K belgesi hangi araçlara geçerli?

İçindekiler:

  1. K belgesi hangi araçlara geçerli?
  2. Yıldızlı K1 şehir dışına çıkabilir mi?
  3. K1 K2 K3 belgesi nedir?
  4. Kamyonet için K belgesi ne kadar?

K belgesi hangi araçlara geçerli?

K belgesi kimler için zorunludur? Ticaret odaları, Sanayi odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve Ziraat Odalarına kayıtlı olup, ruhsatlarında araç cinsi; kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork olan araç sahipleri almak zorundadır.

Yıldızlı K1 şehir dışına çıkabilir mi?

Yıldızlı K1 belgesi olan sürücülerin SRC4 belgesi yoksa hem araç sahibine hem de ruhsat sahibine idari para cezası uygulanır. Yıldızlı K1 yetki belgesi şehir içinde 3,5 tonu geçmeyen kamyonetlere verilen bir belge türü olduğu için bu belgeye sahip olan araçlarla il dışına çıkılamaz.

K1 K2 K3 belgesi nedir?

K1 yetki belgeleri yurt içinde ticari eşya taşımacılığı yapacakların alması gereken belgedir. K2 belgeleri hususi taşımacılık yapanların alması gereken belgedir. K3 belgesi ise taşınma işlemlerini ticari amaçla yapanlara verilen belgelerdendir. K1-K2-K3 Belgeleri Nereden ve Nasıl Alınır?

Kamyonet için K belgesi ne kadar?

Kamyonetler için uygulanan ücret 2020 yılı için (*K1 belgesi) 3.792,-TL dır. Kamyonlar (azami yüklü ağırlığı 3,5 ton üstü) için uygulanan ücret 2020 yılı için (K1 belgesi) 15.166,-TL dır. K1 yetki belgesine kayıt edilecek olan her bir araç için, 454,-TL taşıt kartı bedeli Bakanlığa ayrıca ödenir.