Emar ac mi tok mu?

İçindekiler:

  1. Emar ac mi tok mu?
  2. MR öncesi su içilir mi?
  3. Ilaçlı emar baş dönmesi yapar mı?
  4. Beyin MR sonuçları ne kadar sürede çıkar?

Emar ac mi tok mu?

EMAR öncesinde, genel olarak ya da susuz kalmanıza veya özel bir ilaç kullanmış olmanıza gerek yoktur. Bazı EMAR tetkikleri için hastaya önceden bir EMAR kontrast ilacı reçete edilir; size de reçete edilmişse lütfen bu kontrast ilacı tetkike gelirken yanınızda getiriniz.

MR öncesi su içilir mi?

MR taramasının yapıldığı gün, aksi belirtilmediği sürece kişi her zamanki gibi yiyip içmeye ve rutin ilaçlarını almaya devam edebilir. Bazı durumlarda, tarama işleminden 4 saat öncesine kadar hiçbir şey yiyip içilmesi istenebilir. Bazen görüntüleme öncesi fazla miktarda su içilmesi istenebilir.

Ilaçlı emar baş dönmesi yapar mı?

İlaçlı Mr bazı lezyonların daha iyi görüntülenebilmesi için yapılır. Verilen ilacın hasta üzerinde yan etkiler olabilir. Hastalarda verilen ilaç sonrasında, baş dönmesi, bulantı, baş ağrısı ile tat ve koku duyularında değişiklik,kaşınma gibi yan etkiler görülebilir.

Beyin MR sonuçları ne kadar sürede çıkar?

MR tetkikinin bilinen bir zararı tespit edilmemiş olup, tıbben gerekli görüldüğü sürece sık çekilmesinde bir sakınca yoktur. Emar sonuçları ne zaman çıkar ? Merkezimizde yapılan tetkikler aynı gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.