Düvenin gebe olduğu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Düvenin gebe olduğu nasıl anlaşılır?
  2. Gebe düve kaç günde doğum yapar?
  3. Düve yemi kaç aylıkken verilir?
  4. Gebe ineklere süt yemi ne zaman verilir?
  5. Kuru inek nedir?

Düvenin gebe olduğu nasıl anlaşılır?

Eğer gebelik başladı ise kan testi ile çok kolay anlaşılıyor. Fakat kan testi ile yapılan muayenenin ultrason veya rektal muayene ile desteklenerek kesin bir sonuç alınması sağlanmalıdır. Ultrason testi insanlara yapılabildiği gibi ineklere de yapılabilmektedir.

Gebe düve kaç günde doğum yapar?

İneklerde gebelik süresi ortalama 280- 285 gün- dür. Gebe düveler birkaç gün daha erken doğum yaparlar. Gebe düvelerin gebeliğin son iki ayındaki yemlenmesi önemlidir. Buzağılamadan birkaç hafta önceki yem tüketimi, buzağılamadan sonraki yem tüketimini etkiler.

Düve yemi kaç aylıkken verilir?

Düve Yemi”, damızlık amacıyla yetiştirilen dişi buzağılara, buzağı büyütme yeminden geçiş amacıyla 5. ayın sonunda verilmeye başlanan, düvelerin, 7 aylık yaştan itibaren gebeliğinin 7. ayına kadar ihtiyaç duyduğu besin maddelerini karşılamak amacıyla hazırlanmış, özel bir yemdir.

Gebe ineklere süt yemi ne zaman verilir?

Gebeliğin 7. ayından itibaren (kuru dönemde) günde 8-10 kilo süt veriyormuş gibi yemlenmesine özen gösterilmelidir. ? Doğuma yaklaşık 3-4 hafta kala günlük kesif yem miktarı yavaş yavaş artırılmalı ve inek yeni süt verim dönemine hazırlanmalıdır. Bu uygulamaya teşvik yemlemesi denir.

Kuru inek nedir?

Süt ineklerinde, laktasyon dönemini tamamlamış, süt salgılamayan, genellikle gebeliğin son iki ayındaki sağılmayan inek. Etçi ırklarda ise gebe olmayan inek.