Tüik işsizlik nedir?

İçindekiler:

  1. Tüik işsizlik nedir?
  2. Tüik ten veri nasıl alınır?
  3. Iş bulma ümidi olmayanlar ne demek?
  4. Işgücü istihdam nedir?
  5. 1 milyon istihdam nedir ne işe yarar?
  6. Standart istihdam nedir?
  7. Geniş anlamda tam istihdam nedir?
  8. Atipik istihdam ne demek?

Tüik işsizlik nedir?

TÜİK' göre işsiz; “referans dönemi içinde istihdam halinde olmayan (kâr karşılığı, yevmiyeli, ücretli ya da ücretsiz olarak hiç bir işte çalışmamış ve böyle bir iş ile bağlantısı da olmayan) kişilerden iş aramak için son 4 hafta1 içinde iş arama kanallarından en az birini kullanmış ve 2 hafta içinde işbaşı yapabilecek ...

Tüik ten veri nasıl alınır?

İstatistiklerle ilgili ayrıntılı tablolara ve dağıtım veri tabanlarına buradan erişebilirsiniz. Bulamadığınız istatistikler için bilgi@tuik.gov.tr adresine e-posta göndererek en hızlı yoldan başvurunuzu yapabilir, ayrıca telefon, faks, posta yoluyla merkez veya bölge müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

Iş bulma ümidi olmayanlar ne demek?

a) İş bulma ümidi olmayanlar: Daha önce aradığı halde bulamayan veya kendi vasıflarına uygun bir bulabileceğine inanmadığı için aramayan ancak işbaşı yapmaya hazır olduğunu belirten kişilerdir.

Işgücü istihdam nedir?

İstihdam, ülkedeki mevcut iş gücünün ekonomik faaliyetler içerisinde sürekli biçimde çalıştırılmasıdır. İstihdam kavramı bir ekonomide belli bir dönemde mevcut üretim ögelerinin var olan teknolojik düzeye göre hangi oranda kullanıldığını ifade eder. İstihdam kavramı dar ve geniş olmak üzere iki şekilde ele alınır.

1 milyon istihdam nedir ne işe yarar?

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİ NEDİR? Bilgi Teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşların özgeçmişlerinin oluşturulması kapsamında “1 Milyon İstihdam” projesi geliştirildi. ... Proje ile kişilerin öz geçmişlerinin dijital ortamda iş verenlerin erişimine açık olması amaçlanıyor.

Standart istihdam nedir?

Standart istihdam ilişkisi, genellikle çalışanın bir işverene bağlı olarak tam süreli çalıştığı ve yasal güvencelerden yararlandığı bir ilişkiyi ifade eder. Bu istihdam biçiminde istihdam edilme süresi sınırlı olmayıp süresizdir. Bu anlamda, standart istihdam ilişkisi normatif bir istihdam modelini ifade eder.

Geniş anlamda tam istihdam nedir?

Tam istihdam kavramı geniş anlamda, bir ekonomide mevcut, tüm üretim faktörlerinin tam olarak kullanılmasını ifade etmektedir.

Atipik istihdam ne demek?

Atipik istihdam (Atypical employment): İş akdinin belirli süreli olduğu, çalışmanın tam zamanlı olmadığı, çalışanın tek işverene karşı sorumlu olmadığı, iş akdinin haksız bir şekilde feshedilmesi ya da işten çıkarmaya dair çalışanın güvence altında olmadığı durumlarından birini ya da hepsini bulunduran istihdam ...