Erasmus hangi ülkelere var?

İçindekiler:

  1. Erasmus hangi ülkelere var?
  2. Erasmus verilen para yetiyor mu?
  3. Erasmus sınavına kaç kez girilir?
  4. Erasmus'a hangi dönem gidilmeli?
  5. Erasmus hibesi ne kadar 2020?

Erasmus hangi ülkelere var?

28 AB üyesi ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan)

Erasmus verilen para yetiyor mu?

Hibe yeterli değil." Erasmus programı Türkiye'de 2004 yılından beri öğrencilere yurt dışında eğitim alma ve uluslararası kültürel etkileşim fırsat sunuyor ve 2014'ten beri "Erasmus+" programı altında uygulanıyor. Erasmus, AB üyesi ülkeler ile İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, Makedonya ve Türkiye arasında devam ediyor.

Erasmus sınavına kaç kez girilir?

Başvuruda bulunan lisans ve ön lisans öğrencilerinin, başvuruda bulundukları zamana kadar olan süredeki genel not ortalamaları en az 2.50/4.00 ya da 75/100, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 3.00/4.00 ya da 80/100 olması gerekmektedir. Hiç bir öğrenci Erasmus Programı'ndan birden fazla kez yararlanamaz.

Erasmus'a hangi dönem gidilmeli?

Altınca şart; 2, 3 veya 4 sınıf öğrencisi olmanızdır. Erasmus Programına hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri katılamazlar. 1. sınıfta başvurulabilir ancak 2. sınıfta gidilir. Son senesinde yıl uzatan öğrenci müracaat edemez.

Erasmus hibesi ne kadar 2020?

Kurumumuza tahsis edilecek 2019-2020 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Hibesi 327.950 AVRO'dur.