Çocuklar küçük yaşta evlenebilir mi?

İçindekiler:

  1. Çocuklar küçük yaşta evlenebilir mi?
  2. Küçük yaşta evlenmek caiz midir?
  3. 16 yaş nikah kıyılır mı?
  4. 16 yaşında resmi nikah kıyılır mı?
  5. En az kaç yaşında evlenilir?
  6. Evlenmek için kaç yaşında olmak gerekir?
  7. 15 yaşında evlenilir mi?

Çocuklar küçük yaşta evlenebilir mi?

Türkiye'de yasal evlenme yaşı 18'dir. Bununla birlikte, çocuklar 17 yaşına bastıklarında ailelerinin veya yasal vasilerinin izniyle evlenebilmektedirler. 16 yaşındaki çocuklar ise 'istisnai durumlarda ve hayati önem arz eden bir gerekçenin olması şartıyla' mahkemeden alınan özel izinle evlenebilmektedirler.

Küçük yaşta evlenmek caiz midir?

Şeriat kurallarınca İslam'da 18 yaş altında evlilik yasak değildir. Şii veya Sünni her mezhebe göre, yaşına bakmadan çocuklar evlendirilebilir. Osmanlılar, 1917'de çıkardıkları Hukuk-ı Aile Kararnamesi'nde erkeklerin 12, kızların da 9 yaşını bitirmiş olmaları şartını getirmişlerdir.

16 yaş nikah kıyılır mı?

Kişilerin evlenebilmeleri için gerekli şartlardan birisi yaştır. Türk Medeni Kanunu, 17 ve 16 yaşını doldurmuş kişiler için özel düzenleme getirmiştir. Buna göre 17 yaşını dolduranlar ya yasal temsilcilerinin ya da hakim izniyle, 16 yaşını dolduranlar ise hakim izni ile evlenebilirler.

16 yaşında resmi nikah kıyılır mı?

16 Yaşını Dolduran Erkek/Kadın Evlenebilir mi ? Türk Medeni Kanunu'na göre 16 yaşını doldurmuş erkek/kadın evlenme hakkı bulunmamaktadır. Ancak Mahkeme kararı ile olanüstü durumlarda bu yaşta evlenmek mümkün olabilir. Bunun dışında hiçbir şekilde 16 yaşındaki çocuklar evlenme izinleri bulunmaz.

En az kaç yaşında evlenilir?

Resmi Nikah Kaç Yaşında Kıyılır? Nikah kıymak için 16 yaşını doldurmuş tarafın hakim kararına, 17 yaşını doldurmuş tarafın yasal temsilcisinin iznine ya da hakim kararına ihtiyacı vardır. 18 yaşını dolduran kişi ise, diğer şartlarda sorun yoksa izne gerek duymadan evlenebilir.

Evlenmek için kaç yaşında olmak gerekir?

Nikah kıymak için 16 yaşını doldurmuş tarafın hakim kararına, 17 yaşını doldurmuş tarafın yasal temsilcisinin iznine ya da hakim kararına ihtiyacı vardır. 18 yaşını dolduran kişi ise, diğer şartlarda sorun yoksa izne gerek duymadan evlenebilir.

15 yaşında evlenilir mi?

Ergin kılınan bir kişinin evlenmesi Madde 12 – 15 ( onbeş ) yaşını dolduran kişiler, kendi isteği ve velisinin izni ile mahkemece ergin kılınabilir. Fakat ; Aile Hukuku Madde 14 / 3.paragraf ise; Ayırt etme gücüne sahip olmayan ve 15 yaşını dolduran kişiler mahkemelerce ergin kılınsada evlenemezler.