7 oyunu nasıl oynanır?

İçindekiler:

  1. 7 oyunu nasıl oynanır?
  2. 9 kiremit oyunu nasıl oynanır ve kuralları?
  3. Tombik oyunu nasıl oynanır ve kuralları nelerdir?
  4. Yedi Kiremit Oyunu Nasıl Oynanır kısa?
  5. Dalye oyunu var mı?

7 oyunu nasıl oynanır?

Oyunu alan taraf çizginin hemen gerisine gelerek üst üste dizilen taşlara elleriyle attıkları topu atarak düşürmeye çalışırlar. Diğer karşı taraf oyuncularıda taş düştükten sonra hemen ellerine geçirdikleri topla topu atan oyunculara vurmaya ve oyunu onlardan almaya yönelirler..

9 kiremit oyunu nasıl oynanır ve kuralları?

Seçimi kaybeden grubun ebesi 9 adet kiremidi üst üste dizer. Oynama hakkını kazanan grubun bir elemanı topu eline alır ve kayalara doğru üç defa atar. Kayalar yıkılırsa taşların başını bekleyen ebe topu kapar. Bu sırada oyuna başlayan grubun oyuncuları yıkılan taşları üst üste koymaya çalışır.

Tombik oyunu nasıl oynanır ve kuralları nelerdir?

Oyunda iki takım vardır; ebe olan ve atıcı takım. Amaç belirlenmiş olan mesafede bir daire merkezinde dizilen taşları devirmektir. Atıcı takım kuleyi topla vurarak dağıttığında top ebe takıma geçer ve atıcı takım kuleyi tekrar oluşturmaya çalışırken ebe takım karşı takım oyuncularını vurmaya çalışır.

Yedi Kiremit Oyunu Nasıl Oynanır kısa?

Kiremitler önceden belirlenmiş bir noktaya üst üste dizilirmiş. Kiremitlerden uzak bir noktaya çizgi çizilirmiş. Ebe olmayan grubun atıcısı atış yaparak kiremitlerden en az birisini düşürmek zorundaymış. Üç hakkı varmış ve eğer üç hakkı boyunca kiremitler düşmezse, diğer takım ebe olurmuş.

Dalye oyunu var mı?

Amaç: Tüm taşları yıkmak. İlk oyuncu ne kadar az taş yıkarsa, diğer ekibin işi o kadar kolay olacaktır. Taşları ekiplerden bir oyuncu devirirse herkes kaçmaya başlar. Taşların başında bekleyen oyuncu topu yakalar ve karşı takımın oyuncularını vurmaya çalışır.