LPG'li araç kapalı otoparka girebilir mi?

İçindekiler:

  1. LPG'li araç kapalı otoparka girebilir mi?
  2. AVM lere LPG'li araç girebilir mi?
  3. Kapalı otopark LPG yasak mı?
  4. LPG patlaması neden olur?

LPG'li araç kapalı otoparka girebilir mi?

LPG'li araçların giriş ve çıkışları ayrı olacak Otoparkların havalandırma ve elektrik tesisatı yeniden düzenlecek. Otoparkları, tescil belgesinde LPG'li olduğu belirtilen ve geçerli muayenesi bulunan araçlar kullanabilecek, gerekli koşulları sağlamayan araçlar otoparklara alınmayacak.

AVM lere LPG'li araç girebilir mi?

LPG'li araç sahipleri artık alışveriş merkezlerinin kapalı otoparkına girebilecek. Ancak tescil belgesi ve bakımlarını yaptırmaları kaydıyla. AVM'lerin de bu araçlar için kapalı otoparkta ayrı giriş ve çıkış yeri belirlemesi gerekiyor. Alışveriş merkezlerinde LPG'li araçların kapalı otoparka girmesine izin çıktı.

Kapalı otopark LPG yasak mı?

LPG'li araç sahiplerinin uzun zamandır beklediği izin çıktı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmeliğe göre, LPG'li araçlar alışveriş merkezlerinin (AVM) kapalı otoparklarına girebilecek.

LPG patlaması neden olur?

1- Lpg ayarı ve motora giren hava miktarı ayarlı değilse kalkışlarda lpg de patlatma yapar. 2- Lpg beyni arızalı ise motora fazla yakıt göndereceği için boğulma meyadana gelip ani gazlarda lpg de patlama yapar. 4- Motor sente ve avans ayarı düzenli değilse kalkışlarda lpgli araçlarda patlama ve patlatma meydana gelir.