IMEI numarası kaç ile başlar?

İçindekiler:

  1. IMEI numarası kaç ile başlar?
  2. IMEI numarası ile ne yapılır?
  3. IMEI numarası gidince ne olur?
  4. Iphone IMEI numarası kaç haneli?
  5. IMEI numarası neden 14 haneli olur mu?
  6. IMEI nasıl doğrulanır?
  7. IMEI numarası ile seri numarası aynı mı?

IMEI numarası kaç ile başlar?

IMEI kodu, 14 haneli bir sayıdır. Daha sonradan 2 haneli SV kodları ile 16 haneye çıktığı görülmüştür. Bu ek haneler ise sadece yeni çıkmış olan cihazlarda bulunmaktadır.

IMEI numarası ile ne yapılır?

Bu numara, telefonun bulunduğu yeri belirlemek için kullanılıyor. İstihbarat servisleri ve GSM firmaları, bu numara üzerinden aboneyi takip ediyor. Herhangi bir hırsızlık olduğunda tüketici, ilgili GSM operatörüne IMEI numarasını verip telefonunu bloke ettirebiliyor; ancak hırsızlar bunun da çaresini buluyor.

IMEI numarası gidince ne olur?

15 haneli sayıları içeren bu kod bir nevi telefonunuzun kimliği anlamına geliyor. Bazı düzenbazlar tarafından da çalınıp klonlanan bu numara farklı bir cihaza entegre edilerek satılmakta. Bu sebeple de cihazınızın IMEI numarası farklı bir cihazda da olması nedeniyle cihazınız kullanılamaz hale geliyor.

Iphone IMEI numarası kaç haneli?

Şu aygıtlarda seri numarasını Ayarlar'da, IMEI/MEID numarasını (MEID, IMEI'nin ilk 14 hanesidir) ise aygıtın arkasında bulabilirsiniz.

IMEI numarası neden 14 haneli olur mu?

IMEI kodu, 14 haneli bir sayıdır. Daha sonradan 2 haneli SV kodları ile 16 haneye çıktığı görülmüştür. Bu ek haneler ise sadece yeni çıkmış olan cihazlarda bulunmaktadır. IMEI'nin cihazları tanımaktan onları mobil sağlayıcı aracılığı ile engellemeye kadar birçok amacı bulunmaktadır.

IMEI nasıl doğrulanır?

Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun seri numarasını (IMEI numarası) tespit edilebilir. Kısaca mobil cihazlara ait uluslararası elektronik kimlik bilgisini gösteren numaraya IMEI adı verilmektedir.

IMEI numarası ile seri numarası aynı mı?

Uluslararası Mobil Cihaz Kodu (IMEI) numarası, cihazınızın sahip olduğu benzersiz bir tanımlama ya da seri numarasıdır.