Yönetici hesabı nasıl değiştirilir?

İçindekiler:

  1. Yönetici hesabı nasıl değiştirilir?
  2. Yerel Kullanıcılar ve Gruplar nedir?
  3. Microsoft kullanıcı kimliği nedir?
  4. Local hesap nedir?

Yönetici hesabı nasıl değiştirilir?

  1. Başlangıç >Ayarlar > Hesaplar öğesini seçin.
  2. Aile ve diğer kullanıcılar'ın altında hesap sahibinin adını seçin (adın altında “Yerel Hesap” ifadesini görüyor olmalısınız) ve ardından Hesap türünü değiştir'i seçin. ...
  3. Hesap türü'nün altında Yönetici'yi ve ardından Tamam'ı seçin.
  4. Yeni yönetici hesabıyla oturum açın.

Yerel Kullanıcılar ve Gruplar nedir?

Windows 10'daki Yerel Kullanıcılar ve Gruplar, kullanıcı hesaplarını veya gruplarını güvenli hale getirebileceğiniz ve yönetebileceğiniz bir alandır. Bu kullanıcı hesapları veya grupları, bunları yönetebilmeniz için Windows 10'da yerel olarak depolanmalıdır.

Microsoft kullanıcı kimliği nedir?

Kullanıcı kimliğiniz size işiniz veya okulunuz tarafından atanır. Kimliğiniz, [email protected], [email protected] veya [email protected] şeklinde görünür. Bu iş veya okul hesabı, iş veya okul için İş için Microsoft 365 oturumu açmak amacıyla kullandığınız e-posta adresiniz ve hesabınızdır.

Local hesap nedir?

Yerel hesap, yalnızca bir bilgisayara erişim sağlayan bir hesaptır. Yerel hesap oluşturursanız, kullandığınız her bilgisayar için ayrı bir hesap oluşturmanız gerekecektir. Ayarlarınız, kullandığınız Windows 8 veya 10 bilgisayarları arasında eşitlenmez ve bilgisayarınızı buluta bağlamanın faydalarını elde edemezsiniz.