Burun tıkanıklığı kalbe zarar verir mi?

İçindekiler:

  1. Burun tıkanıklığı kalbe zarar verir mi?
  2. Burundan nefes alamayınca ne olur?
  3. Kronik burun tıkanıklığı nelere yol açar?
  4. Sinüzitte nefes darlığı olur mu?
  5. Sürekli burun tıkanıklığı neye işarettir?

Burun tıkanıklığı kalbe zarar verir mi?

Burun tıkanıklığının vücuda birçok olumsuz etkisi var. Tıkalı olan burun, kalp krizine ve horlamaya neden olur. Bu sorun ileride hastalarda uyku apnesi olan hastalarda hiper tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına da sebep olabilir.''

Burundan nefes alamayınca ne olur?

Nabız hızlanır, tansiyon yükselir. Kişi daha sık nefes alıp verme ihtiyacı duyar. Burun tıkanıklıkları, her zaman bu kadar şiddetli olmayabilir fakat yine de ciddi burun tıkanıklıklarında kandaki oksijen satürasyonunun düşeceğini ve daha sağlıksız bir yaşam sürüleceğini de unutmamak gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Kronik burun tıkanıklığı nelere yol açar?

Akciğer hastalıkları ve kalp büyümesi gelişebilir! Burun tıkanıklığı akciğerlerimizde yeterince oksijen-karbondioksit değişimi olmasını önlüyor. Bunun sonucunda vücudumuzdaki kan, ihtiyacı olan oksijeni alamıyor. Kan da dokulara oksijen ulaştırma işlevini tam olarak yerine getiremiyor, eksik oksijen götürüyor.

Sinüzitte nefes darlığı olur mu?

Sinüsler içerisinde sıvı birikmesi, baş ve yüzde ağrılara ve basınç hissine yol açar. Nefes almak zorlaşır, göz, burun ve yanak çevresinde şişlikler meydana gelebilir. Sinüzit ayrıca ağız kokusu, ateş ve halsizlik de yapabilir.

Sürekli burun tıkanıklığı neye işarettir?

Uzun süreli burun tıkanıklığı genellikle burun orta direğinin eğriliği (Deviasyon), burun eti (Konka) büyüklüğü, Geniz eti büyümesi, nazal polip( alerji veya sinüzit kaynaklı olabilir), Kronik sinüzit yıllardan beri olan burun tıkanıklığının bir sebebi olarak karşımıza çıkabilir.