Göbek sarkması nedir?

İçindekiler:

  1. Göbek sarkması nedir?
  2. Göbek Sarkmasi için hangi doktora gidilir?
  3. Göbek fıtığı için hangi bölümden randevu alınır?
  4. Sarkan deri kendini toparlar mı?

Göbek sarkması nedir?

Göbek Sarkması Nedir? Pannus olarak da adlandırılan alt karın bölgesi sarkması çeşitli nedenlerle oluşabilir. Genellikle oluşma şekli doğum sonrası ya da aşırı kilolu bireylerin kilo vermesi ile gerçekleşir. Karın bölgesinde bulunan ve iç organları sarmalayan yağların serbest kalması durumudur.

Göbek Sarkmasi için hangi doktora gidilir?

Karın şişliği özellikle süreklilik arz ettiğinde dikkate alınması gereken bir durumdur. Bu tür şikayeti olanların hastanelerin Genel Cerrahi veya Gastroenteroloji polikliniklerine başvurması gereklidir.

Göbek fıtığı için hangi bölümden randevu alınır?

Fıtık şikayetlerine genel olarak ortopedi bölümü bakar. Bel, boyun, kasık ya da göbek kısmında meydana gelen fıtık belirtileri ortopedi uzmanı tarafından takibe alınarak, şikayetlerin fıtık olup olmadığı eğer fıtık ise hangi aşamada olduğunun tespit edilmesi için bir takım tıbbi işlemleri yapılıyor.

Sarkan deri kendini toparlar mı?

İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.