Özürlü memur nasıl emekli olur?

İçindekiler:

  1. Özürlü memur nasıl emekli olur?
  2. Engelli raporum var ne zaman emekli olurum?
  3. Ihraç edilen engelli memur emekli olabilir mi?
  4. Sonradan engelli olan memur ne zaman emekli olur?

Özürlü memur nasıl emekli olur?

Devlet memurları 4c olarak adlandırılan emekli sandığına tabidirler ve engelli memurların emeklilik zamanı belirlenirken yaşa bağlı kalınmadan erken emekli olmaları sağlanır. İşe başlamadan önce @ ve üzeri engelliliği varsa engelli emekli işe başladıktan sonra engelli olduysa malulen emekli olabilirler.

Engelli raporum var ne zaman emekli olurum?

Buna göre; sağlık kurulu raporuna göre çalışma gücü kaybı; Yüzde 50 ila yüzde 59 arası sigortalılar 16 yıllık sigortalılık süresi ve en az 3.700 gün, Yüzde 40 ila yüzde 49 arası olanlar ise 18 yıllık sigortalılık süresi ve en az 4.100 gün şartlarını yerine getirdiklerinde emekli olabilirler.

Ihraç edilen engelli memur emekli olabilir mi?

Bu kararla birlikte engelli ihraç memurların kanunda gerekli şartları taşımaları halinde emekli edilmeleri ve emekli ikramiyesi kazanmalarının önünde herhangi bir engel kalmadı.

Sonradan engelli olan memur ne zaman emekli olur?

1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar 15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.