GSS prim borcu kaç ay ödenmezse sağlıktan yararlanamaz?

İçindekiler:

  1. GSS prim borcu kaç ay ödenmezse sağlıktan yararlanamaz?
  2. Genel sağlık sigortası borcu olanlar sağlıktan yararlanabiliyor mu?
  3. GSS prim borcu varken hastaneye gidebilir mi?
  4. 2021 GSS borcu olanlar sağlıktan yararlanabilir mi?

GSS prim borcu kaç ay ödenmezse sağlıktan yararlanamaz?

GSS primini kendileri ödeyen kişilerin ve Bağ-Kur'luların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için SGK'ya 60 günden fazla prim borçlarının bulunmaması gerekiyor. Bu durumdaki kişiler eğer 60 günden fazla prim borçları olursa sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor.

Genel sağlık sigortası borcu olanlar sağlıktan yararlanabiliyor mu?

Bakan Selçuk, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur prim borcu olanların yıl sonuna kadar devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edeceğini bildirdi.

GSS prim borcu varken hastaneye gidebilir mi?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağkur borcu olanlar sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Uygulama, devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde geçerli olacak. Prim borcu olan vatandaşlar 31 Aralık 2021 tarihine kadar sağlık hizmeti almaya devam edecek.

2021 GSS borcu olanlar sağlıktan yararlanabilir mi?

Ayrıca 30 Nisan sonrasındaki döneme ait 60 günden fazla prim borcu bulunan sigortalılar ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler 23.1.2021 tarihli ve 31373 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 22.1.2021 tarihli ve 3432 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereğince Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile Devlet üniversite ...