BES yönetim gider kesintisi ne kadar?

İçindekiler:

  1. BES yönetim gider kesintisi ne kadar?
  2. Fon işletim ücreti nedir?
  3. 2021 BES kesintisi ne kadar?
  4. Fon işletim gider kesintisi ne demek?
  5. Fon portföy değeri nedir?
  6. Bes neye göre kesilir?

BES yönetim gider kesintisi ne kadar?

Yönetim Gider Kesintisi: Bu planda, Sözleşmenin 2., 3., 4. ve 5. yılları için sözleşme yıldönümünde ilgili yılın ilk altı ayında geçerli Aylık Brüt Asgari Ücretin %8,5'i yönetim gider kesintisi olarak katılımcının birikiminden indirilerek tahsil edilir.

Fon işletim ücreti nedir?

Fonun yönetimi karşılığında ödenen ücrettir. Fon yönetim ücreti her gün için fon toplam değerinin belirli bir oranı olarak hesaplanmaktadır ve aylık olarakta fonun içinden tahsil edilmektedir. ... Bu tutarlar üzerinde ki kesintiler fon kurucusu, yani portföy yönetimi şirketi tarafından karşılanır.

2021 BES kesintisi ne kadar?

(0-3 yıl: %75, 3-6 yıl: %50, 6-10 yıl: %25, 10 yıl ve üzeri: %0 oranında) Yönetim gideri kesintisi ise katılımcının ödediği katkı payının %2'si oranında uygulanmaktadır.

Fon işletim gider kesintisi ne demek?

Fon işletim gideri oranı fonun yönetimi karşılığında emeklilik şirketine ödenen ücrettir. ... Örneğin yıllık toplam gider kesintisi oranı %2,28 olan bir fonun yatırım yaptığı varlıklar yıllık %10 değer kazanırsa, bu fonun yıllık getirisi kesintiler nedeniyle yaklaşık %7,72 olacaktır.

Fon portföy değeri nedir?

Fon portföy değerine fonun alacakları eklenmek ve borçları düşülmek suretiyle fonun toplam değeri belirlenmekte, Fon toplam değeri, değerleme gününde tedavülde olan pay sayısına bölünmek suretiyle birim katılma payı fiyatına ulaşılmaktadır.

Bes neye göre kesilir?

Kazancınızın %3'ü işvereniniz tarafından emeklilik şirketine aktarılmak üzere maaşınızdan kesilir. Daha fazla birikim elde etmek isterseniz, işvereninizden daha yüksek tutarda kesinti yapılmasını talep edebilirsiniz.