Yezidiler Yezid soyundan mı?

İçindekiler:

  1. Yezidiler Yezid soyundan mı?
  2. Yezidilerde evlilik nasıl olur?
  3. Ezidi dini nedir?
  4. Ezidilerin peygamberi kimdir?
  5. Yezidilik bayramları nedir?

Yezidiler Yezid soyundan mı?

Yezidiler kendilerini, Ümeyyeoğullarından Mervan oğlu Abdülmelik oğlu Velid oğlu İbrahim oğlu Mervan oğlu Musa oğlu İsmail oğlu Müsafirin oğlu Şeyh Adiyy'e mensup sayarlar. Abbas'ul Azzavi'nin 1935 yılında yazdığı ''Tarih'ul Yezidiye'' adlı kaynağa göre; Arap Emevi soyundan olan Muaviye'nin oğlunun adı Yezid' dir.

Yezidilerde evlilik nasıl olur?

Başka din mensubuyla evlenmek yasak Bu sisteme göre toplum şeyh, pir ve müritler olmak üzere üç kesimden oluşuyor. Bu üç kesim arasında evlilik dini olarak kabul edilmiyor. Yezidilerin, başka din mensuplarıyla evlenmesi de yasak.

Ezidi dini nedir?

Yezîdîler ya da Ezîdîler(Kürtçe: Êzidîtî), çoğunlukla Kürtçe konuşan etnodinsel bir topluluğa verilen isimdir. Bu topluluğun Zerdüştlük ve eski Mezopotamya dinlerinden uzanan dinî inançlarına Yezidilik ya da Ezidilik denilmektedir.

Ezidilerin peygamberi kimdir?

Ezidi inanç sisteminin kurucusu ve peygamberi olarak kabul edilen Şeyh Adi bin Musafir, aslen Hakkârili olup Lübnan'a göçmüş bir ailenin çocuğudur.

Yezidilik bayramları nedir?

Ezidi inancına göre her yıl 6-12 Ekim tarihlerinde kutlanan Cema (Toplanma) Bayramı'nda, binlerce Ezidi'nin Irak'ın Duhok kentindeki Laleş Tapınağı'na akın etmesi bekleniyor. Ezidiler, hac mevsimi olarak kabul ettikleri Cema (Toplanma) Bayramı'nı kutluyor.