Seyahatnâme ne demektir kısa bilgi?

İçindekiler:

  1. Seyahatnâme ne demektir kısa bilgi?
  2. Evliya Çelebi Kimdir ve Hayatı?
  3. Evliya Çelebi kimdir neler yapmıştır?
  4. Seyahatname ne tür bir eserdir?
  5. Evliya Çelebi kaç dil biliyormuş?
  6. Osmanlida seyahatname nedir?
  7. Osmanlıda Seyahatname ne demek?

Seyahatnâme ne demektir kısa bilgi?

Seyahatname, 17. yüzyılda Evliya Çelebi tarafından kaleme alınmış bir gezi kitabıdır. Kitabın orijinal adı Târîh-i Seyyâh Evliyâ Efendi'dir. Toplam 10 ciltten oluşan eserde birçok ülkenin mimarisi, gelenekleri, ibadet yerleri ve mutfak kültürleri ayrıntılı bir şekilde anlatılır.

Evliya Çelebi Kimdir ve Hayatı?

Asıl adı Derviş Mehmed Zillî olan Evliya Çelebi'dir 1611 yılında İstanbul Unkapanı'nda doğdu. ... Evliya Çelebi'nin ailesi Kütahya'dan gelip İstanbul'un Unkapanı yöresine yerleşmişti. İlköğrenimini özel olarak gördükten sonra bir süre medresede okudu, babasından tezhip, hat ve nakış öğrendi. Musiki ile ilgilendi.

Evliya Çelebi kimdir neler yapmıştır?

Evliya Çelebi, Seyahatname eseriyle ün kazanan, Türk ve dünya tarihinin en büyük gezgini olarak bilinir. Evliya Çelebi Avrupa, Batı Asya ve Mısır topraklarını gezmiş, eserlerinde bu yerleri işlemiştir.

Seyahatname ne tür bir eserdir?

Seyahatnâme (Evliya Çelebi)
Eserin birinci cildinin 1895 basımı kapağı
YazarEvliya Çelebi
TürGezi yazısı
Yayım tarihi17. yüzyıl
Kitap sayısı10 cilt
2 satır daha

Evliya Çelebi kaç dil biliyormuş?

Evliya Çelebi, iyi bin eğitim almanın yanı sıra zamanının geçerli yabancı dilleri olan Arapça ve Farsçayı öğrendikten sonra babasının komşusu kuyumcu Simyon'dan Rumca öğrenmiş, bir miktar da Latince dersi görmüştür.

Osmanlida seyahatname nedir?

Seyahatname (Osmanlıca: سياحت نامه) veya Evliya Çelebi Seyahatnamesi (Osmanlıca: اوليا چلبى سياحتنامه سى), Evliya Çelebi tarafından 17. yüzyılda yazılmış olan gezi yazısı kitabıdır. On ciltten oluşur. Seyâhatnâme ilk olarak 1848'de Kahire Bulak Matbaasında Müntehâbât-ı Evliya Çelebi adıyla yayımlanmıştır.

Osmanlıda Seyahatname ne demek?

Seyahatname (Osmanlıca: سياحت نامه) veya Evliya Çelebi Seyahatnamesi (Osmanlıca: اوليا چلبى سياحتنامه سى), Evliya Çelebi tarafından 17. yüzyılda yazılmış olan gezi yazısı kitabıdır. On ciltten oluşur.