Saf gül suyu Nasıl Kullanılır?

İçindekiler:

  1. Saf gül suyu Nasıl Kullanılır?
  2. Gül suyu bayatlar mı?
  3. Doğal gül suyu nasıl saklanır?
  4. Gül suyu evde nasıl muhafaza edilir?

Saf gül suyu Nasıl Kullanılır?

Cilt için kullanımı: Gül suyuna pamuğu batırın; yüz, boyun ve dekolte bölgesine gün boyu ara ara sürerek uygulayın. Cildin yumuşamasını, temizlenmesini, canlanmasını ve ferahlık kazanmasını sağlayacaktır. Tonik gibi kullanmak: Gül suyunu tonik yerine cildin yüz, boyun ve dekolte bölgesinde kullanımı sağlanabilir.

Gül suyu bayatlar mı?

Steril olmayan bir ortamda muhafaza edilen Gül suyunun bakteriyel enfeksiyon nedeniyle ekşiyerek bozulduğu ortaya çıktı. Kozmetikte, gıda endüstrisinde ve tıpta geniş kullanım özelikleri olan gül suyunun ekşimesi sonucu pek çok faydalı özelliğini kaybettiği belirtti.

Doğal gül suyu nasıl saklanır?

Su kaynamaya başladıktan sonra en az 20- 30 dakika kısık ateşte pişmeye devam etmesi gerekiyor. Bu şekilde damıtılarak elde edilen gül suyu bir cam kavanozda ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında 6 ay kadar saklanabilir.

Gül suyu evde nasıl muhafaza edilir?

Baydar, ayrıca muhafaza süresince ışık, sıcaklık ve havanın ekşimeyi hızlandırdığını belirterek, "Gül suyunun tazeliğini koruması için mutlaka ışık ve hava geçirmeyen kutularda ve serin bir ortamda artı 4 derecede saklanması gerekiyor.