Bebeklerde uykuda sıçrama neden olur?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde uykuda sıçrama neden olur?
  2. Bebeklerin uykuda sıçraması normal mi?
  3. Iç çekince ne olur?
  4. Bebekler neden gece ciglik atarak Uyanir?

Bebeklerde uykuda sıçrama neden olur?

Peki, bebeklerde uykuya dalarken sıçrama neden olur? Eğer bebek gün içerisinde belirli saatler arasında yeterli miktarda anne sütü almadıysa, açlık hissi baskın gelebileceği için irkilebilir. Bebeklerde irkilme nedenleri arasında en önemlisi açlıktır. Ancak bebekler gaz birikmesi sorunuyla da irkilebilir.

Bebeklerin uykuda sıçraması normal mi?

Bebeğin uykuda sıçraması yanında başka bir belirti ile ortaya çıkmadığı takdirde genellikle normal bir durumdur. Bebeğin doğumundan itibaren ilk 12 ayda karşılaşabileceğiniz uykuda sıçrama bazı nedenlerle ortaya çıkabilir.

Iç çekince ne olur?

İç çekme sonucunda, akciğerlerimizde gaz transferi yaşanıyor. Akciğerde alveol adı verilen hava kesecikleri daha çok havalanıyor, sönmüş olanlar tekrar şişiyor. Bu akciğerlerimiz için son derece önemli, periyodik bakım faaliyeti ve alveoller sayesinde kanımıza oksijen taşınıyor.

Bebekler neden gece ciglik atarak Uyanir?

Çünkü hem mideleri çok küçük olduğu hem de emerken hemen yoruldukları için emme eylemine çok fazla devam edemezler. Zaman geçtikçe büyüyen ve güçlenen bebekler daha uzun zaman aralıklarıyla, ancak daha çok miktarda beslenme ihtiyacı duysalar da sık acıkırlar. Bu nedenle gece ağlayarak uyanan bebek acıkmış olabilir.