Asker kaçağı olan öğretmen olabilir mi?

İçindekiler:

  1. Asker kaçağı olan öğretmen olabilir mi?
  2. Asker öğretmen ek ders alır mı?
  3. Ücretli öğretmenlerin sigortası tam yatıyor mu?
  4. Öğretmen olanlar askerlik yapabilir mi?
  5. Asker öğretmenlik öğretmenliğe esas süreden sayılır mı?

Asker kaçağı olan öğretmen olabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı geçmiş dönemdeki öğretmen alımı başvurularında askerlik şartıyla ilgili olarak, "Başvuru tarihi itibarıyla askerlik için sevke tabi olanlar ile halen askerlik hizmetini yapmakta olan öğretmen adayları başvuruda bulunabilecektir.

Asker öğretmen ek ders alır mı?

Asker öğretmen, yukarıda bahsedilen 14. maddenin (a) fıkrasına göre asteğmenler için tespit edilen aylık, ödenek, yardım ve tazminatları alır. ... Bu madde kapsamında asker öğretmenlerin haftalık maaş karşılığı ders görevi, zorunlu ek ders ve isteğe bağlı ek ders gibi bir görevlendirmeleri söz konusu değildir.

Ücretli öğretmenlerin sigortası tam yatıyor mu?

Ücretli öğretmenliği bilirsiniz , zor bir meslek. Siz haftada 30 saat çalışırsınız diğer öğretmen arkadaşlar 15 saat çalışarak sizin 3 katınız olan parayı alır ayrıca sigortaları tam yatar.

Öğretmen olanlar askerlik yapabilir mi?

b. Millî Eğitim Bakanlığınca öğretmenlik mesleğini fiilen icra edenler arasından yedek subay öğretmen statüsünde silahaltına alınması teklif edilenler, yedek subay öğretmen aday adayı statüsünde sınıflandırmaya tabi tutularak temel askerlik eğitimine sevk edilir.

Asker öğretmenlik öğretmenliğe esas süreden sayılır mı?

Sözleşmeli öğretmenlerin asker öğretmen olarak görev yaptıkları süre sözleşme süresinden sayılacak mıdır? ... Bu çerçevede 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrası gereğince; sözleşmeli öğretmenlerin asker öğretmen olarak görev yaptıkları süreler sözleşme süresinden sayılamamaktadır.