Aleviler Türkiye'nin yüzde kaçı?

İçindekiler:

  1. Aleviler Türkiye'nin yüzde kaçı?
  2. Hakkari'de Alevi köyleri var mı?
  3. Tercan da Alevi var mı?
  4. Türkiyede toplam kaç milyon Alevi var?
  5. Erzincan hangi köyleri Alevi?

Aleviler Türkiye'nin yüzde kaçı?

Olaylardan önce 5'e yakın olan Alevî nüfus şu anda ancak 'dur.

Hakkari'de Alevi köyleri var mı?

[6]Bu araştırmanın iddiasının aksine Hakkari, Van, Bitlis illerinde hiçbir alevi yerleşiminin bulunmadığı gibi Alevi nüfus barındıran diğer vilayetlerin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) iki katından fazla alevi yerleşim yeri Tokat, Sivas, Amasya, Erzincan ve Çorum illerinde bulunmaktadır.

Tercan da Alevi var mı?

Erzincan'da 320 Adet Alevi Köyü Bulunmaktadır. Bu Alevi köylerinin %95'i kürttür , ... Tercan , Çayırlı , Üzümlü , Otlukbelli , Kemah , Merkez 'de zaza grubundan kürt aleviler çoğunluk iken, Refahiye , İliç ve Kemaliye'de Kurmanc grubundan Kürt Aleviler Çoğunluktur.

Türkiyede toplam kaç milyon Alevi var?

Içişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne kayıtlı kişi verileni dayanarak yapılan yerleşim yerindeki Alevi nüfusun 9 milyon 6 olduğunu ifade eden Özbolat, “Toplam Türkiye'deki Alevi sayısı 12 milyon 5 olarak gözüküyor.

Erzincan hangi köyleri Alevi?

Erzincan'da Türkmen-alevi nüfusunun bulunduğu tek ilçe Kemah, Refahiye ve Kemaliye dir. bu ilçelerde toplamda yaklaşık 15 köy kadar Türkmen – Alevi nüfusu mevcuttur. bunlarda genelde sonradan Koçgiri & Dersim isyanlarında Türkmenleşmiş Zaza veya Kurmanc Kürt aşiretlerindendir.