Devlet katkı payı ve varsa getirilerine katılımcılar tamamen ne zaman hak kazanırlar?

İçindekiler:

  1. Devlet katkı payı ve varsa getirilerine katılımcılar tamamen ne zaman hak kazanırlar?
  2. Ilgili yıla ait kalan devlet katkısı limiti tl ne demek?
  3. Devlet katkısının bir yıl içindeki maksimum tutarı neye göre belirlenir?
  4. Devlet katkısı hesabındaki tutar nedir?

Devlet katkı payı ve varsa getirilerine katılımcılar tamamen ne zaman hak kazanırlar?

(2) 1/1/2013 tarihinden sonra (Değişik ibare:RG-5/12/2018-30616) sözleşmenin sistemde geçirdiği sürenin üç yıldan altı yıla kadar olması durumunda katılımcı, devlet katkısı hesabındaki tutarların yüzde onbeşine, altı yıldan on yıla kadar olması durumunda yüzde otuzbeşine, on yıl ve daha fazla olması durumunda ise yüzde ...

Ilgili yıla ait kalan devlet katkısı limiti tl ne demek?

Devlet katkısı limiti nedir? BES'te ödediğiniz katkı paylarının %'i kadar devlet katkısı hesabınıza ödenir. Ancak, bu meblağ için yıllık bir üst sınır mevcuttur. Alabileceğiniz azami devlet katkısı tutarı, ilgili yıla ilişkin brüt asgari ücret tutarının %'i kadardır. 2020 yılı için bu tutar 8.829,00 TL'dir.

Devlet katkısının bir yıl içindeki maksimum tutarı neye göre belirlenir?

Evet, bir katılımcının bir takvim yılı içinde alabileceği devlet katkısı tutarı, ilgili yılın ilk ve ikinci altı aylık dönemleri için belirlenen brüt asgari ücret tutarları dikkate alınarak hesaplanan yıllık toplam brüt asgari ücret tutarının %25'ini geçemez. Limit hesabı katılımcı bazında yapılır.

Devlet katkısı hesabındaki tutar nedir?

Devlet katkısı nedir? Devlet tarafından, bireysel emeklilik sistemine (BES) düzenli veya toplu olarak yatırdığınız tüm katkı paylarının %25'i oranında bireysel emeklilik hesabınıza ödenen tutardır. Örneğin; aylık 200 TL ödüyorsanız adınıza her ay TL ödüyorsanız 200 TL devlet katkısı ödenir.