Milli Eğitime nasıl şikayet edebilirim?

İçindekiler:

  1. Milli Eğitime nasıl şikayet edebilirim?
  2. 147 Hangi saatlerde hizmet veriyor?
  3. Bir üniversite nasıl şikayet edilir?
  4. Kreş şikayeti nereye yapılır?
  5. Özel dershaneler ne zaman açılacak?

Milli Eğitime nasıl şikayet edebilirim?

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi yani MEBİM, bir nevi MEB çağrı merkezi ya da MEB danışma hattı olarak hizmet veriyor. MEBİM'e ulaşmak için yapmanız gereken 4 (444 0 MEB) numaralı MEB numarasını aramaktır.

147 Hangi saatlerde hizmet veriyor?

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince yürütülen İletişim Merkezi hizmetleri haftanın 7 günü 24 saat boyunca devam ediyor. İletişim Merkezine yurt içinden 4 kısa numarası ile ulaşılabilirken yurt dışından da +90 312 147 1122 numarası ile ulaşılabiliyor.

Bir üniversite nasıl şikayet edilir?

1)Resmi Şikayet/Dilekçe Sürecindeki Haklar Fakülte içindeki şikayetler resmi dilekçeyle direkt dekanlık makamına yapılmalıdır çünkü bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanının bu minvalde icrai yetkileri yoktur. Bazen öğrenciler şikayetlerini dekanlık makamını atlayarak direkt rektörlüğe ya da YÖK'e yapıyorlar.

Kreş şikayeti nereye yapılır?

Kreşlerdeki problemler ile alakalı bir şikayet söz konusu olduğu zaman en yakın il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurulabilir. Ya da bulunan il ve ilçedeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının herhangi bir birimine, şubesine başvuruda bulunabilir.

Özel dershaneler ne zaman açılacak?

2021-2022 eğitim öğretim dönemi için okullar 6 Eylül'de açılacak.