Pasaport ne kadar sürede çıkar 2020?

İçindekiler:

  1. Pasaport ne kadar sürede çıkar 2020?
  2. Bordo pasaport kaç günde gelir?
  3. Kayıp pasaport nasıl çıkarılır?
  4. Pasaport konsolosluktan ne zaman gelir?

Pasaport ne kadar sürede çıkar 2020?

Pasaport başvurusu işlemleri yapıldıktan sonra belgenin çıkma süresi, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere iki şekilde olmaktadır. Bunlardan Yurt içinde süre 5 ve 7 gün arasında değişirken, yurt dışında 7 ve 10 gün içinde başvurular onaylanıp pasaportlar PTT aracılığı ile vermiş olduğunuz adreslere gönderilmektedir.

Bordo pasaport kaç günde gelir?

Pasaport çıkma süresi, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Yurt içinde süre 5 – 7 gün arasında değişirken, yurt dışında 7 – 10 gün içinde başvurular onaylanıp pasaportlar PTT aracılığıyla adreslere postalanıyor.

Kayıp pasaport nasıl çıkarılır?

Fotoğraf ve nüfus cüzdanınız ile birlikte, bulunduğunuz yerdeki en yakın konsolosluğa şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzun kabulünün ardından ilgili Türk makamlarıyla yazışma yapılacak ve olumlu yanıt alındığı takdirde adınıza yeni bir pasaport düzenlenebilecektir.

Pasaport konsolosluktan ne zaman gelir?

Pasaport işlemleri 5-10 dakika gibi bir sürede tamamlanırken yurtiçi başvurularınız ortalama 5-7 günde onaylatılır. Yurtdışı başvurularınız ise 7-10 gün içerisinde onaylatarak pasaportunuz PTT ile adresinize gönderilir.