Beyinde baloncuk riski nedir?

İçindekiler:

  1. Beyinde baloncuk riski nedir?
  2. Beyinde baloncuk kimlerde görülür?
  3. Beyin damarı patlarsa ne olur?
  4. Anevrizma nedir kimlerde görülür?
  5. Beyinde damar genislemesi neden olur?

Beyinde baloncuk riski nedir?

Anevrizmalarda (Baloncuk) Kanama ve Ölüm Riski Nedir? Kanamadan saptanan bir anevrizmanın yıllık kanama riski % 1-3 arasındadır. Anevrizma kanaması ve kanama komplikasyonlarına bağlı ölüm oranı % 50'dir.

Beyinde baloncuk kimlerde görülür?

Beyin anevrizmaları yetişkinlerde çocuklardan daha yaygın, kadınlarda erkeklerden daha yaygındır. Bu risk faktörlerinden bazıları zaman içinde gelişir; diğerleri doğuştan vardır.

Beyin damarı patlarsa ne olur?

Beyinde meydana gelene anevrizma, kan damarının yırtılarak beyin kanamasına neden olabilir. Bu kanama bazı durumlarda felce de yol açar. Beyin anevrizmasının patlaması subaraknoid kanama olarak adlandırılır. Kanamanın şiddetine bağlı olarak beyin hasarı gerçekleşebilir veya bu kanama ölümle sonuçlanabilir.

Anevrizma nedir kimlerde görülür?

Anevrizma kimlerde daha sıklıkla görülür? Ailesinde beyin kanaması öyküsü olanlar veya beyin damar hastalığı bulunan kişilerde anevrizma daha sık görülmektedir. Kan basıncı yüksek olan veya yoğun sigara içen kişilerde de, anevrizma görülme olasılığı artmaktadır.

Beyinde damar genislemesi neden olur?

Beyinde damar genişlemesi, beyni besleyen damarların düzgün, silindirik şekillerini koruyamadıklarında meydana gelir.. Zamanla kan basıncı nedeniyle damar duvarı genişleyerek baloncuk görünümüne sahip bir kese oluşturabilir. Bu durumun tıptaki adı anevrizmadır.