Inşaat işçileri için ustalık belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Inşaat işçileri için ustalık belgesi nasıl alınır?
  2. Inşaat ustalık belgesi için nereye başvurulur?
  3. Ustalık belgesi hızlı nasıl alınır?
  4. Geçici ustalik belgesi nasıl alınır?
  5. Terzilik diploması nasıl alınır?
  6. Geçici Ustalık Yetki Belgesi ne zamana kadar geçerli?

Inşaat işçileri için ustalık belgesi nasıl alınır?

İnşaat Ustalık Belgesi Nasıl Alınacak? Müteahhitler hizmet içi eğitim kapsamında, eğitim kurumlarına inşaat ustalarının kaydını yaptırarak, belge almasını sağlayabiliyor. Bireysel olarak da inşaat ustaları, belirtilen eğitim kurumlardan belgelerini kendi imkanlarıyla da alabiliyor.

Inşaat ustalık belgesi için nereye başvurulur?

İnşaat Ustalık Belgesi Nereden Alınır? İnşaat ustalık belgelerinin alındığı yer belgelendireme kuruluşlarıdır. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme firmalarından belge alınabilir.

Ustalık belgesi hızlı nasıl alınır?

Bu yöntemlerden biri mesleki eğitim merkezlerinin açtığı uygulamalı eğitimlere katılmak, eğitim süreci tamamlandıktan sonra ise sınavlara girmek gerekmektedir. Mesleğini belirli bir süredir icra eden kişiler ise eğitime katılmadan sadece sınava girerek ustalık belgesi alabilmektedirler.

Geçici ustalik belgesi nasıl alınır?

Yönetmelik gereği Geçici Ustalık Yetki Belgesi verilebilmesi için, inşaat ve tesisat işlerinde çalıştığına ilişkin müteahhitten alınacak yazı veya sosyal güvenlik kuruluşundan alınacak belge ile bu 1.1.2015 tarihine kadar müdürlük veya ilgili idareye başvurulması zorunludur.

Terzilik diploması nasıl alınır?

* Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Geçici Ustalık Yetki Belgesi ne zamana kadar geçerli?

Bu belgelerin geçerlilik süresi 01.01.2017 tarihine kadardır. Diğer yandan yönetmelik kapsamında inşaat ustası olduğuna dair yapı müteahhidinden alınan yazı veya sosyal güvenlik kuruluşundan alınan belgeler ise 01.01.2015 tarihine kadar geçerlidir.