Apartmanda asansör bakım parasını kim öder?

İçindekiler:

  1. Apartmanda asansör bakım parasını kim öder?
  2. Asansor elektrik parasini kimler öder?
  3. Asansor giderine Dukkanlar katılır mı?
  4. Dairede oturmayan aidat öder mi?
  5. Asansör yapımı kaç gün sürer?
  6. Asansör montajı nedir?
  7. Asansör kuyusu ne işe yarar?
  8. Asansör kuyusu ne demek?

Apartmanda asansör bakım parasını kim öder?

ASANSÖR GİDERLERİ Kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan yasal düzenlemelere göre apartmanın giderlerinden kat maliki sorumlu oluyor.

Asansor elektrik parasini kimler öder?

Apartmanlarda ortak kullanılan asansör masrafları da binanın boyanması, arızalanan güneş enerji sisteminin bozulması gibi ortak ihtiyaçlarda olduğu gibi binada oturanlar tarafından karşılanır. Zemin katta oturan, asansörü kullanmayan kişiler de ister kiracı ister daire sahibi olsun, asansör masraflarına katılır.

Asansor giderine Dukkanlar katılır mı?

Evet, tüm daireler ve bağımsız bölümler içerisinde yer alan dükkanlar da asansör masraflarına katılmak zorundadır.

Dairede oturmayan aidat öder mi?

Bu durumda boş daireden aidat alınır ? Evet alınır. Yani evin boş ya da dolu olması aidat ödeyip ödememeyi etkilemiyor. Ev kullanılsa da kullanılmasa da ev sahibinin sitenin giderlerine ortak olması gerekiyor.

Asansör yapımı kaç gün sürer?

Asansörün tamamlanması sözleşme süremize göre yaklaşık 3 aydır. Asansörün inşaatta montajından daha çok fabrikamızda imalat ve tedarik süreci oldukça fazladır.

Asansör montajı nedir?

Asansör Montajı Nedir? Asansörün türü fark etmeksizin asansörün hazır hale getirilmesi sürecidir.

Asansör kuyusu ne işe yarar?

Asansör Kuyusu Ne Demek Asansör Kuyusu Perde betondan yapılan, toz oluşmaması için boyanan ve bu kuyu duvarlarına asansör raylarının çelik profil putrellerle mesnetlendiği boşluk. ... Betonda Mastarlama Betonun yüzeyini bitirme, düzeltme, düz hale getirme işlemi.

Asansör kuyusu ne demek?

Asansör kuyuları, bina temeli kazılırken yeri belirlenen seviyesinden daha aşağıda oluşturulan çukurdur. Bu durumda temel seviyesinde ve temel seviyesi altında olan yer altı sularının kar ve yağmur suların gidebileceği ilk nokta asansör çukurudur.