Üretral kateter neden takılır?

İçindekiler:

  1. Üretral kateter neden takılır?
  2. Port nasıl takılır?
  3. Kemoterapi Port nasıl takılır?
  4. Kanser hastası maaş alabilir mi?
  5. Şeker hastaları raporla araba alabilir mi?
  6. %40 raporu olanlar ÖTV indirimi ne kadar?

Üretral kateter neden takılır?

Üreteri tıkayan hastalık; tümör, taş veya yaralanma olabilir. Bu durumda böbreğin süzdüğü idrar dışarı alınmazsa, bir süre sonra böbrek fonksiyonları kaybedilir. Böyle hastalarda dışarıdan ciltten bir kateter böbrek içine takılarak (nefrostomi) idrar dışarıdaki torbaya alınır, böylece böbreğin fonksiyonu korunmuş olur.

Port nasıl takılır?

Port kateter takıldığı zaman ise her seferinde damar yolu aranmasına gerek kalmadan suni damara ilaç verilir. Göğüs üst kısmına cilt altı yerleştirilen bir ucu ana toplar damar diğer ucu cilt altında olan ve buradan ilaç uygulamalarına imkan veren suni damardır.

Kemoterapi Port nasıl takılır?

Kemoterapi portunun haznesi hemen daima üst göğsünüzde köprücük kemiğinin altındadır. Çok nadiren boyun bölgesinde ve göğüs üst bölümlerinde girişimi engelleyecek engeli olan hastalarımızda işlemi kasıktan yaparak port haznesini uylukta uygun bir yere yerleştirmek gerekebilir.

Kanser hastası maaş alabilir mi?

Kanser hastası olan vatandaşların maluliyet durumu varsa maluliyet aylığı kanser hastalığının türüne göre değişen sürelerde bağlanıyor. Bu süre 12, 18 ve özellikle kan kanseri hastaları için 24 ay olabiliyor. Ayrıca kök hücre ve kemik iliği nakillerinden sonra 12 ay maluliyet hakkı bulunuyor.

Şeker hastaları raporla araba alabilir mi?

İşitme veya görme engelliler ile herhangi bir kronik hastalığı olanlar ÖTV'siz araç alamazlar. Şeker hastalığı, kanser hastalıkları, alzheimer, tansiyon ve kalp hastalıkları bu tür kronik hastalıklara örnektir. Bu hastalıklardan birisine sahipseniz ÖTV'siz araç alamazsınız.

%40 raporu olanlar ÖTV indirimi ne kadar?

%40 Engelli̇ Raporuyla Araç Alımı ÖTV de dahil olmak üzere tüm vergiler dahil bedeli 303.