CFS CFS ne demek?

İçindekiler:

  1. CFS CFS ne demek?
  2. CFS ne demek?
  3. Liman CFS nedir?
  4. Iç dolum nedir?
  5. Liman Dolum ne demek?
  6. Konteyner iç boşaltma nedir?
  7. Liman masrafları ne kadar?
  8. FOB masrafı nedir?
  9. Liman ardiye ücreti nedir?
  10. Ardiye ücreti ne kadar?
  11. CDD ücreti nedir?

CFS CFS ne demek?

CFS, (Container Freight Station) konteyner yük istasyonu anlamına gelmektedir. Konteyner içindeki yükün boşaltıldığı veya doldurulduğu alanlara verilen addır.

CFS ne demek?

4) CFS – Container Freight Station (Konteyner Yük İstasyonu) Nedir? Konteyner içindeki yükün boşaltıldığı veya doldurulduğu alanlara verilen addır.

Liman CFS nedir?

Konteynerin, bulunduğu istiften CFS(Konteyner yük istasyonu) sahasına alınıp işçi yada forklift ile boşaltılarak araca yüklenmesi ile oluşan liman hizmetidir. İstifte bulunan boş yada kısmi dolumu yapılan konteynerin CFS sahasına alınıp işçi yada forklift ile eşyanın araçtan konteynere yapılan yükleme hizmetidir.

Iç dolum nedir?

Limana gelen konteynerlerin, eşya sahibinin veya gümrük idaresinin talebi üzerine, CFS istasyonuna alınarak içlerinin boşaltılması, emtianın eşya sahibine teslimi veya ambara stok edilmesi, bunun tersi olan ihraç etmek amacıyla liman ambar sahasına alınan emtianın konteyner içine istiflenerek kapakların kapatılması ...

Liman Dolum ne demek?

Liman Yükleme (İhraç edilen malzemenin limana sevk edilerek, limanda belirtilen saha da, liman işçileri tarafından insan gücü ya da ekipman yardımıyla konteynere yüklenmesidir) Farbika Dolum Yükleme (Konteynerin dolum yapılacak yere getirilmesi ve burada dolumunun gerçekleştirilmesidir)

Konteyner iç boşaltma nedir?

Konteyner İç Boşaltım İşlemi; Konteynerdeki eşyanın ,gümrük ve liman prosedürlerinin tamamlanmasına müteakip müşteri veya temsilcileri(gümrük müşavirleri) nezaretinde içindeki eşyanın işçi veya forklift kullanılarak boşaltıması ve araca yüklenmesi operasyonudur.

Liman masrafları ne kadar?

Lokal masraf kalemleri nelerdir?

  • Yükleme ücreti.
  • Tahliye ücreti.
  • Terminal ücreti.
  • Geçici kabul ücreti (**)
  • Konşimento.
  • Ordino ücreti.

FOB masrafı nedir?

İngilizce Free On Board (FOB) terimi, tedarikçinin malzemeyi nakliye yapılacağı geminin güvertesine taşıyana kadar olan sorumluluğunu içerir. Fabrikadan liman gümrüğüne kadar olan taşıma masrafları ile liman gümrüğü ve liman masrafları tedarikçiye aittir.

Liman ardiye ücreti nedir?

Ardiye; gümrüklü sahalara gelen konteyner ve diğer yüklerin kapalı ve açık sahalarda saklanması, depolanması, etiketlenmesi, paketlenmesi ve benzeri katma değerli hizmetleri ve bu hizmetler için ödenen ücreti ifade eder.

Ardiye ücreti ne kadar?

Hizmet Tarifesi
Tarife Ölçüsü
a) Değerli madenler ve bunlardan yapılmış eşya ile antika, müze ve sanat eşyasının günlük ardiye ücreti-İlk 10 gün için 174 TL* -Sonraki her gün için 4 TL*
Gün X Adet X TL
d) Açık ve yarı açık alanda muhafaza edilen her bir taşıtın günlük ardiye ücreti15-TL

CDD ücreti nedir?

YÜK BİLDİRİM ÜCRETİ (CDD= Cargo Data Declaration) konşimento başına USD 25 +kdv olarak belirlenmiştir. ÖNEMLİ NOT: Freight forwarder statüsündeki müşterilerimizin; sisteme geçiş yapan limanlarda kendi tescillerini kendileri almaları gerekmektedir.