Resmi belgeler nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Resmi belgeler nasıl yazılır?
  2. Form yazılar nelerdir?
  3. Özel yazılar nelerdir?
  4. Istek ve şikayetlerimizi ilgili kurumlara göndermek amacıyla yazdığımız yazılara ne denir?
  5. Sirküler mektup ne demek?
  6. Alındığını bildirme ve teşekkür mektubu nedir?

Resmi belgeler nasıl yazılır?

Resmi Yazışma Kuralları: Resmi yazılar A4 (210x297 mm) ve A5 (210x148 mm) kağıda yazılabilir. Birinci derece bölümler her yazıda bulunmalıdır. Başka bir ifade ile bu bölümler resmi yazının olmazsa olmazlarıdır.

Form yazılar nelerdir?

Form Yazıları Kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel kurumlarda aynı konuda sürekli olarak yazılan yazılar için oluşturulan matbu kâğıtlara form yazıları denir. Form yazılarında sonradan doldurulacak yerler boş bırakılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere çoğaltılır.

Özel yazılar nelerdir?

Özel Yazışmalar:

  • Mektup.
  • Pusula.
  • Tebrik.
  • Davetiye.
  • Telgraf.

Istek ve şikayetlerimizi ilgili kurumlara göndermek amacıyla yazdığımız yazılara ne denir?

RESMİ YAZILAR Dilekçe; Özel şahısların tüzel kişiliklere (resmi daire veya firmalar) talebini yazılı olarak iletmek için yazılan yazılara dilekçe denir. Bu dersimizde resmi yazıların standartlarını, dilekçelerin nasıl yazılması gerektiğini, yazışma kuralları ve ilgili örnekleri bulabilirsiniz.

Sirküler mektup ne demek?

Geniş kapsamlı dağıtımlar veya duyurular için basılan bir sayfa veya broşür vasıtasıile yapılan ilanlara sirküler veya genelge denir. Sirküler ile çok sayıda kişiye aynı anda bir faaliyeti, bir haberi veya bir isteği bir nevi iş mektubu ile duyurmak ve zaman tasarrufu sağlamak mümkündür.

Alındığını bildirme ve teşekkür mektubu nedir?

7) Alındığını Bildirme ve Teşekkür Mektupları: Sipariş mektuplarının sonrasında ilgili işletme tarafından istenilen şekilde gönderilen mal veya yerine getirilen hizmetin alındığını bildirmek ve teşekkür etmek için işletme tarafından yazılan yazılara denir.