Yer fıstığı ürünleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yer fıstığı ürünleri nelerdir?
  2. Yer fıstığı Türkiye'de en çok nerede yetişir?
  3. Yer fıstığı ekim zamanı ne zaman?
  4. Yer fıstığı tohum mu?
  5. 1 kilo fıstık kaç adettir?
  6. Yer fıstığı dekara kaç kilo verir?
  7. Çam fıstığının kilosu kaç lira?
  8. 1 Antep fıstığı kaç gramdır?

Yer fıstığı ürünleri nelerdir?

En çok sevilen yer fıstığı çeşitleri; Kavrulmuş tuzlu yer fıstığı, kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı, kabuklu yer fıstığı, ballı susamlı fıstık, soya soslu çıtır fıstık, çıtır topy fıstıktır.

Yer fıstığı Türkiye'de en çok nerede yetişir?

Adana, Osmaniye, İçel, Antalya, Kahramanmaraş, Aydın ve Muğla illeri yer fıstığı üretiminin en çok yapıldığı iller olarak bilinmektedir. Ilıman iklim seven yer fıstığının daha çok Akdeniz Bölgesi'nde üretimi yapılmaktadır. Yer fıstığı Dünya üzerinde ise en çok Çin'de yetişir.

Yer fıstığı ekim zamanı ne zaman?

Yer Fıstığı Tohumu Ne Zaman Ekilir? Yer fıstığı tohumunun çeşidi ekim zamanını değiştirebilmektedir. Fakat genel olarak Nisan ayından Haziran ayının sonuna kadar ekim yapılabilir.

Yer fıstığı tohum mu?

Tohumlar Filizleniyor… Yer fıstığı tohumları, ekimden yaklaşık 10 gün sonra topraktan yükselir. Yaklaşık 45 santimetre yüksekliğinde yeşil oval yapraklı bir bitki haline gelirler. Çoğu bitkinin aksine, Yer fıstığı bitkisi yerin üstünde çiçekler açar, ancak yerin altında meyve verir.

1 kilo fıstık kaç adettir?

için 93 adet ürün bulundu.

Yer fıstığı dekara kaç kilo verir?

Yerfıstığı ekiminde mibzer, 75-80 cm sıra arası ve 25-30 cm sıra üzeri mesafesine ekim yapacak şekilde ayarlanmalıdır. Bu mesafelere göre dekara verilecek tohum miktarı iç dane olarak, iri danelerinde 6-7 kg, küçük danelerinde ise 4-5 kg dır. Yerfıstığında ekim derinliği 5-7 cm dir.

Çam fıstığının kilosu kaç lira?

Kabuğundan çıkartılan çam fıstıkları kilosu toptan 400 liradan satılıyor. Marketlerde ise kilo fiyatı 800 lira alıcı buluyor. 1 ton çam kozalağından 80 kilo çam fıstığı çıkıyor.

1 Antep fıstığı kaç gramdır?

1 adet Antep Fıstığı (2 gram) ortalama 13 kaloridir. 2 adet Fıstık yaklaşık 26 kaloridir .