Okul yönetimi nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Okul yönetimi nereye şikayet edilir?
  2. Öğretmeni şikayet etmek için nereye başvurulur?
  3. Üniversite ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
  4. Üniversite hocasını kime şikayet edebilirim?

Okul yönetimi nereye şikayet edilir?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, "MEBİM 147" hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "4" telefon hattı kuruldu.

Öğretmeni şikayet etmek için nereye başvurulur?

Milli Eğitim Bakanlığı onun yerine yeni bir şikayet hattı kurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı'nın yerinen MEBİM 4 hattının açıldığı belirtildi. Öğretmen, veli, öğrenciler ve eğitimle ilgili herkes bu hattı arayarak hizmet alabilir.

Üniversite ile ilgili şikayetler nereye yapılır?

1)Resmi Şikayet/Dilekçe Sürecindeki Haklar Fakülte içindeki şikayetler resmi dilekçeyle direkt dekanlık makamına yapılmalıdır çünkü bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanının bu minvalde icrai yetkileri yoktur. Bazen öğrenciler şikayetlerini dekanlık makamını atlayarak direkt rektörlüğe ya da YÖK'e yapıyorlar.

Üniversite hocasını kime şikayet edebilirim?

Öğretim Elemanı Şikayetleri Akademik programlar hakkında verilen kararlardan haksız yere etkilendiğini düşünen bir öğretim elemanının yazılı olarak ilgili Fakülte Dekanlığı'na ya da Enstitü Direktörlüğü'ne şikayetini bildiren bir dilekçe vermesi gerekir.