L karnitin ne kadar süre kullanılmalı?

İçindekiler:

  1. L karnitin ne kadar süre kullanılmalı?
  2. L-Carnitine yağ yakıcı nedir?
  3. L-Carnitine kas yapar mı?
  4. L Carnitine nasıl etki eder?
  5. L-Carnitine ile kaç kilo verilir?
  6. L-Carnitine kullanımı aç karnına içilir mi?
  7. L-Carnitine 1500 mg free form nasıl kullanılır?

L karnitin ne kadar süre kullanılmalı?

L Carnitine, spordan önce kullanılabileceği gibi spordan sonra da kullanılabiliyor. Tercih tamamen sizlere kalıyor. Fakat unutulmamalı ki kullanımdan 45 ya da 50 dk sonra ortaya çıkacaktır. Etkisini tam anlamı ile hissedebilmek için birkaç hafta boyunca günlük aynı dozlarda almak gerektiği tavsiye ediliyor.

L-Carnitine yağ yakıcı nedir?

Karnitin; yağ asitlerini, yakılması ve yakıt olarak kullanılması için mitokondriye taşıyan ve bu şekilde enerji seviyelerine fayda sağlayan bir amino asit türüdür. Bu nedenle, birçok kişi yağ yakımını hızlandırmak için kilo verme takviyesi olarak karnitin kullanmaktadır.

L-Carnitine kas yapar mı?

L-Karnitine gelince, günde 100 mg / 1 kg vücut kütlesi ile 4 haftalık takviye sonrasında tam kas doygunluğu elde edilir. Ortalama bir sporcu için yukarıdaki, günde 8 kapsül Olimp L-Carnitine 1500 Extreme anlamına gelir. Düşük bir doz daha uzun bir takviye süresinden sonra kasların tam doygunluğuna yol açacaktır.

L Carnitine nasıl etki eder?

L-Karnitin , yağ asitlerinin mitokondriye taşınmasından sorumludur, burada vücut tarafından gereken enerjiyi üretmek için kullanılır. Ayrıca L-Karnitin, toksik yağ asitlerini mitokondriden uzaklaştırır, böylece yaşlanma sürecini yavaşlatır. Tiroid hormonlarının ve testosteronun aktivitesini düzenler.

L-Carnitine ile kaç kilo verilir?

Şimdiye kadar yapılan çalışmalar, L-karnitin kullanımının fazla kilolu ve yaşlı bireylerde olumlu bir sonuç vereceğini göstermiştir. Toplam 9 çalışmanın ortak analizinden oluşan sonuca göre L-karnitin kullanan ileri yaşlarda ve fazla kilolardaki bireyler, yaklaşık olarak 1,3 kg daha fazla kilo kaybedebilmektedir (1).

L-Carnitine kullanımı aç karnına içilir mi?

Zamanlama: Geçmişte karnitinin, tıpkı arginin gibi, aç karnına alınması tavsiye edilirdi. Günümüzde ise tam tersinin doğru olduğu anlaşıldı. Araştırmacılar, deneklere aç karnına karnitin verdikleri için kaslardaki karnitin seviyesinin gerektiği gibi artmadığını görmüşlerdi.

L-Carnitine 1500 mg free form nasıl kullanılır?

Günde 1 yemek kaşığı (15 ml), egzersiz programından ve yemeklerden önce. Şeker ve nişasta içermez. Maya, buğday, gluten, soya ve süt ürünleri gibi potansiyel alerjenleri içermez.