Ayva ağacı bakımı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Ayva ağacı bakımı nasıl olur?
  2. Ayva Fidanı Ne zaman meyve Verir?
  3. Sonbaharda budama yapılır mı?
  4. Elmada kış budaması ne zaman yapılır?
  5. Şeftali ne zaman sulanır?
  6. Şeftaliye hangi gübre verilir?

Ayva ağacı bakımı nasıl olur?

Sulama şartlara göre 15- 20 günde bir tekrarlanır. Su bulunmayan yerlerde ayva bahçeleri ancak yeterli yağış alan ve yağışların iyi dağılmış olduğu yerlerde kurulabilir. Budama ; Ayva düzgün bir taç teşkil eder. Onun için başlangıçta taçlandırma iyi yapılırsa sonraki yıllarda fazla budamaya ihtiyaç kalmaz.

Ayva Fidanı Ne zaman meyve Verir?

Dikilen Ayva Fidanı Ne zaman Meyve Verir? Uygun koşullar altında dikilen bir yabani ayva anacına aşılı bir ayva fidanından 2-3 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.Yarı bodur ve bodur anaçlı ayva fidanlarında ise bu süre daha erkendir.

Sonbaharda budama yapılır mı?

Ağaçları dinlenme dönemlerinde budayın Yukarıda belirtildiği gibi, budama sonbaharın veya kışın son dönemlerinde ya da baharın erken dönemlerinde yapılmalıdır.

Elmada kış budaması ne zaman yapılır?

Elma ağaçları dinlenme döneminde iken budanır, ancak son dondan en az birkaç hafta sonra (genellikle Şubattan Nisana kadar).

Şeftali ne zaman sulanır?

Genellikle şeftali fidanında hasat dan önce sulama yapılır hasat sonuna kadar sulama yapılmaz. Hasat bittikten sonra sulaması iklim ve toprak yapısına göre değişip yazları 7-10 günde bir kışları 10-15 günde bir sulama yapılmalıdır.

Şeftaliye hangi gübre verilir?

K bakımından zengin ve / veya P bakımından fakir topraklarda 11-8-18 tipi gübre tercih edilmelidir.