Katran yağı ne?

İçindekiler:

  1. Katran yağı ne?
  2. Katran nereden bulabiliriz?
  3. Katran yağı nasıl kullanılır?
  4. Katran ağacı nasıl bir şey?

Katran yağı ne?

Kantaron yağı, sarı kantaron bitkisinden elde edilir. Sarı kantaron bitkisi ise “mayasıl otu”, “kılıç otu” ve “koyunkıran” gibi isimlerle de bilinir. Kantaron yağı yılan ısırığı, ateş, anoreksi, sarılık ve şişkinlik, hazımsızlık ve şişkinlik gibi şikayetleri tedavi etmek için kullanılmıştır.

Katran nereden bulabiliriz?

Katranın çoğu kok üretiminin bir yan ürünü olarak kömürden elde edilir, ancak aynı zamanda petrolden, turba veya servi, ardıç gibi bazı ağaçların gövdelerinde özsulardan da elde edilmektedir. "Katran" kelimesi birçok farklı maddeyi tanımlamak için kullanılmaktadır.

Katran yağı nasıl kullanılır?

Kantaron yağı, sıklıkla cilde sürülerek kullanılan bir yağdır. Yanık veya yaraların tedavisinde sorun yaşanan bölgeye birkaç damla damlatıldıktan sonra masaj yapılarak kullanılmaktadır.

Katran ağacı nasıl bir şey?

İğne yapraklı ağaç türlerinden olan katran ağacı çam ağacına benzer özellikler bulundurmaktadır. Küçük yeşil kozalakları bulunan katran ağacı yapı itibari ile de çam ağacına benzemektedir. İğne yapraklı ağaçlar arasında yer alan katran ağacının iğne yaprakları üç köşeli olarak öne çıkmaktadır.