Bademcik ameliyatı sonrası ses ne zaman düzelir?

İçindekiler:

  1. Bademcik ameliyatı sonrası ses ne zaman düzelir?
  2. Geniz eti ameliyatından sonra ne olur?
  3. Geniz eti ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?
  4. Geniz eti ameliyatı sonrası nasıl beslenmeli?

Bademcik ameliyatı sonrası ses ne zaman düzelir?

Ameliyat sonrası konuşmanın genizden gelmesi normaldir ve bu durum 3 hafta kadar sürebilir. Sesin oluşumunda boğazdaki hava boşluğunun hacminin rolü vardır bu nedenle ameliyat sonrasında alınan bademciklerin boyutu ile orantılı olarak ses tonunda kalıcı olarak hafif bir değişiklik olabilmektedir.

Geniz eti ameliyatından sonra ne olur?

Geniz eti ameliyatı sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak için türlü ilaçlar verilebilir. Çoğu durumda tam iyileşme bir veya iki hafta sürmektedir. İşlem sonrası boğaz ağrısı görülebilir ancak bu durum normaldir ve bölgenin nemli kalması ve ağrının hafiflemesi için bol miktarda sıvı tüketilmesi önem taşır.

Geniz eti ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ameliyattan sonra soğuk tampon uygulanır. Ameliyattan birkaç saat sonra ancak çocuğa yemek verilebilir. Çocuğu ayağa kaldırarak ameliyat sonrasında tuvalete götürebilirsiniz.

Geniz eti ameliyatı sonrası nasıl beslenmeli?

Bademcik ve geniz eti ameliyatı olanlara ilk 3 gün, sadece geniz eti ameliyatı olanlara ise 1 gün süt, püre, meyve suyu, çorba, yoğurt, muhallebi, makarna gibi ılık ve soğuk, yumuşak, sulu, tanesiz ve boğazı çizmeyecek gıdalar verilir.Kesinlikle sıcak yiyecek ve içecek verilmemelidir.