Emekliliğe esas ek gösterge nedir?

İçindekiler:

  1. Emekliliğe esas ek gösterge nedir?
  2. Memur ek gösterge neye göre verilir?
  3. Sgk'da ek gösterge nedir?
  4. 3600 ek göstergeden emekliler yararlanacak mı?

Emekliliğe esas ek gösterge nedir?

Ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarını, emekli ikramiye ve maaşların hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. ... Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabiliyor.

Memur ek gösterge neye göre verilir?

Ek göstergeler kazanılmış hak aylığı üzerinden verilir. Ancak, torba kadrolarda kadro derecesi üzerinde verilir.Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile, 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır.

Sgk'da ek gösterge nedir?

3600 ek gösterge memurların aylık ücretlerini, emekli olduktan sonraki maaşlarını ve emekli ikramiyelerini belirleyebilmek için gerekli olan önemli bir unsurdur. Ek göstergesinin yüksek olması emekli maaşının ve emekli ikramiyesinin de yüksek olması anlamına gelmektedir.

3600 ek göstergeden emekliler yararlanacak mı?

Ek gösterge düşük kaldığından öğretmen ve polisler hem emekli olamıyor hem de yüksek emekli maaşı alamıyor. ... 3600 ek göstergenin, tüm kamu görevlilerini kapsaması istense de görünen dört meslek grubundaki; polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerin ek göstergeleri yükseltilecek.