Sirincede neler var?

İçindekiler:

  1. Sirincede neler var?
  2. Izmir selçuk denize kaç km?
  3. Selçuk Pamucak sahiline nasıl gidilir?
  4. Şirince kaç saatte gezilir?
  5. Şirine Neyi Meşhur?
  6. Şirince den ne alinir?
  7. Pamucak sahilinde duş var mı?
  8. Pamucak sahili nerede?
  9. Şirince kaçta kapanıyor?

Sirincede neler var?

Şirince Gezilecek Yerler
  • Şirince Çarşısı Şirince'de yaşamın merkezi çarşıda. ...
  • 2. St. John Baptist Kilisesi. ...
  • 3. Taş Mektep. ...
  • Nişanyan Evleri. ...
  • Hodri Meydan Kulesi. ...
  • Nesin Matematik Köyü ...
  • 7. Tiyatro Medresesi. ...
  • 8. Nişanyan Kaya Mezarı

Izmir selçuk denize kaç km?

277 km² lik alanı kapsayan ilçe, merkez dahil, 1 belde ve 9 köyden oluşmaktadır. Selçuk'un denize uzaklığı 8 km, denizden yüksekliği ise 16 metredir.

Selçuk Pamucak sahiline nasıl gidilir?

Plaja hususi aracıyla gelenler Selçuk yönünden gelirken Pamucak kavşağından dönmelidirler. Buradan yaklaşık 3 km mesafe alarak plaja ulaşacaksınız. Toplu taşıma için minibüsleri kullanabilirsiniz. Kuşadası içinden Selçuk yönüne giden dolmuşlar plaja 200 metre yakınından geçmektedir.

Şirince kaç saatte gezilir?

Kaç günde gezilir: Şirince gezinizi 1 – 2 günlük bir sürede tamamlayabilirsiniz. Ziyaret için en uygun zaman: Şirince, sahip olduğu iklim itibariyle her mevsim ziyaret edilebilir bir yerdir. Lakin köyün en güzel ve en popüler dönemleri bahar ve yaz aylarına denk gelmektedir.

Şirine Neyi Meşhur?

Şirince'nin en güzel özelliklerinden birisi üzüm üretiminde özel bir başarı gösteriyor olması. Bu durum Şirince'de birbirinden lezzetli asırlık şarapların üretilmesini sağlamıştır. Eğer el yapımı şaraplara ilginiz varsa, meyveli Şirince şarabı çeşitlerini deneyebilirsiniz.

Şirince den ne alinir?

Bunların başında ise ünü artık dünyaya yayılan, özel üretim yabanmersini, şeftali, karadut gibi birçok çeşidi bulunan Şirince şarapları var. Şirince merkezde kurulan, yöre halkının ürünlerini sergilediği pazardan ise değişik aromalı sabunlardan, özellikle de zeytinyağı ve defne sabunundan satın alabilirsiniz.

Pamucak sahilinde duş var mı?

Selçuk'un 9 km, Efes antik kentinin ise 6 km kuzeyinde, uzunluğu beş kilometreyi bulan Pamucak (Efes Plajı) sahili uzanır. ... Belediyeye ait tesisler ve kamp tesisleri dışında bir yapı bulunmayan sahilin plajlarında duş, tuvalet, şemsiye, şezlong, atıştırmalıklar ve alkollü alkolsüz içeceklere ulaşabilirsiniz.

Pamucak sahili nerede?

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Pamucak Sahili; Selçuk'a 9 km, Kuşadası'na ise 11 km uzaklıkta.

Şirince kaçta kapanıyor?

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, tepelerin ardında kurulmuş ve tarihi mimari yapısını bozmamış bir köydür. Sessizliği sevenler için Şirince ideal seçeneklerden biridir. Akşam saat 22.00'dan sonra köyde hayat adeta durur ve daha da sakinleşir.