Konya Cumhuriyet Savcısı kimdir?

İçindekiler:

  1. Konya Cumhuriyet Savcısı kimdir?
  2. Duruşmada sanık müdafii nerede durur?
  3. Avukat duruşmada ayağa kalkmak zorunda mı?
  4. Davacı taraf mahkemede nerede durur?
  5. Davacının avukatına ne denir?
  6. Ilk mahkemede karar verilir mi?

Konya Cumhuriyet Savcısı kimdir?

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ramazan Solmaz Rektörümüz Prof.

Duruşmada sanık müdafii nerede durur?

Hâkimin sağ tarafında Cumhuriyet sav- CISI durur. Hâkime göre sağ taraf davacinin (id- dia eden-şikâyetçi) sol taraf ise davalının (sa- vunma yapan-sanik) yeridir. Diğer bir ifade ile yüzünüz hâkime dönükken sol tarafınız davaci- nin, sağ tarafınız ise davalının yeridir. Hâkimin önünde "mahkeme katibi" yer alır.

Avukat duruşmada ayağa kalkmak zorunda mı?

Bu nedenle taraflar ve avukatları, hakim veya mahkeme başkanı salona geldiğinde veya ara kararlar açıklandığında ayağa kalkmaya mecbur edilemez.

Davacı taraf mahkemede nerede durur?

Hâkimin sağ tarafında Cumhuriyet savcısı durur. Hâkime göre sağ taraf davacının, sol tarafsa davalının yeridir. Diğer bir ifade ile yüzümüz hâkime dönükken sol tarafımız davacının, sağ tarafımızsa davalının yeridir. Hâkimin önünde mahkeme kâtibi yer alır.

Davacının avukatına ne denir?

Sanığı savunan avukata savunma vekili denir. Sanığa suçlamada bulunan savcıya ise, çeşitli ülkelerde farklı adlar verilir. Hukuk davalarında, olayı mahkeme önüne getiren tarafa davacı, karşı tarafa davalı denir.

Ilk mahkemede karar verilir mi?

Duruşmaya/mahkemeye gidilmemesi halinde bazı yaptırımlar ortaya çıkabilir. Gidilmeyen duruşma ilk duruşma ise, mahkeme sanık veya şikayetçi hakkında ikinci duruşmaya zorla getirilme kararı verecektir. İlk iki duruşmaya da katılmama halinde, sanık hakkında yakalama kararı verilebilir.