Yürek kalp eş anlamlı mı?

İçindekiler:

  1. Yürek kalp eş anlamlı mı?
  2. Kalp eş anlamlı kelimesi nedir?
  3. Kalbimle eş anlamlısı nedir?
  4. Kuralların eş anlamlısı nedir?
  5. Sorunun cevabının eş anlamlısı nedir?

Yürek kalp eş anlamlı mı?

Bu sözcükler mecaz ile beraber gerçek anlamları eşliğinde değerlendirme şansı tanımaktadır. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında yürek eş anlamlısı 'kalp, cesaret ve gönül' şeklinde geçmektedir.

Kalp eş anlamlı kelimesi nedir?

İlk anlamıyla kalp, göğüs boşluğunda bulunan ve kan akışını düzenleyen hayati bir organdır. Kalp kelimesinin mecazi anlamları ise sevgi, gönül, duygu ve histir. Kalp kelimesinin eş anlamı olan sözcükler arasında yürek başta olmak üzere sevgi, his, duygu, gönül, hatır vardır.

Kalbimle eş anlamlısı nedir?

Kalp kelimesinin anlamlısına bakıldığında 'yürek' sözcüğü karşımıza çıkmaktadır. Bu kelime hem vücudun içerisindeki bir organı anlatmakta hem de karşılıklı insan duygularını tabir etmekte de söylenebilmektedir. Diğer yandan 'sevgi' kelimesini de hatırlattığını söylemek mümkün.

Kuralların eş anlamlısı nedir?

Örneğin; Nezaket ve ahlak kuralları, görgü kuralları. Türkçede kur kökeninden türemiş olan kural kelimesinin eş anlamlısı, 'kaide' kelimesidir.

Sorunun cevabının eş anlamlısı nedir?

Soru kelimesinin de eş anlamı vardır. Soru eş anlamlısı sual kelimesidir. Soru kelimesi ile kurulacak bir cümle de soru kelimesinin yerine sual kelimesi de kullanılabilir.