Limon suyu kaç derecede donar?

İçindekiler:

  1. Limon suyu kaç derecede donar?
  2. Limon ağacı nasıl toprak sever?
  3. Limon kaç günde bir sulanır?
  4. Narenciye kaç günde bir sulanır?

Limon suyu kaç derecede donar?

Çünkü -8, -9 derecelerin altına düşen sıcaklıklarda, limon ağaçları donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklıklar ise, 45 derece ve üzeridir. Limon ağaçlarının gelişmesi 12 derece sıcaklıkta başlar. Ortalama 23 derece, limonun en hızlı geliştiği sıcaklıktır.

Limon ağacı nasıl toprak sever?

Limon fidesi için gerekli olan toprak türü %90 torf içermelidir. Eğer organik gübre içeren toprak seçerseniz, fidenin büyümesi için gerekli koşulları en iyi şekilde sağlamış olursunuz. Limon fidesini büyütmek için kil ve humus oranı yüksek toprakları alabilirsiniz. Akdeniz toprakları bu bitki için oldukça elverişlidir.

Limon kaç günde bir sulanır?

Eğer fidanlarınız güneş alan alan bölgede ise ve saksıda içerisinden kullanmış olduğunuz toprak harcından torf, kokopit gibi harç karışımları mevcut ise ise sulama sıklığınız12-15 günden bir olması gerekir fakat sadece toprak kullınımı yaptıysanız ve limon fidanlarınız güneş alan bir yerde ise sulama sıklığınızın 8-10 ...

Narenciye kaç günde bir sulanır?

Baş- langıçta sulama aralığı 25-30 gün arasında iken, yaz aylarında 15-20 günde bir sulanır. Düzensiz sulama, çiçek ve meyve dökülmesi ile meyve çatlamasına yol açmaktadır.