Telefonun adı nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Telefonun adı nereden gelir?
  2. Alooo ne demek?
  3. Telefonun tarihsel gelişimi nedir?
  4. Telefonun amacı nedir?
  5. Cep telefonu ile haberleşme nasıl olur?
  6. Akıllı cep telefonu ne demek?
  7. Cep telefonu ne işe yarar?

Telefonun adı nereden gelir?

Telefon sözcüğü Eski Yunanca Telos “Uzak” ve Phone “Ses” sözcüklerinin birleşmesinden oluşmuştur.

Alooo ne demek?

2. argo (alooo) Kendisine bakmasını veya kendisiyle ilgilenmesini istediği kişiye karşı söylenen seslenme sözü. Öküzü besiye çekme: Öküzleri aloya verdim.

Telefonun tarihsel gelişimi nedir?

Telefonun hikayesi 1876'da başladı. 1870'lerde tanınmış iki mucit, elektrik kabloları boyunca ses iletebilen bağımsız tasarlanmış bir cihaz hazırladı. Bu mucitler Alexander Graham Bell ve Elisha Grey'di. ... Telgraf, Bell telefonu keşfetmeden 30 yıl önce başarılı bir iletişim sistemiydi.

Telefonun amacı nedir?

Telefon ne işe yarar? ... Telefon birbirinden uzak olan iki ya da ikiden çok kişinin iletişimini sağlayan bir telekomünikasyon cihazıdır. Telefon sesi kablolar aracılığıyla elektronik sinyallere dönüştürür ve sinyalleri alıcı telefona tekrar ses olarak ulaştırır.

Cep telefonu ile haberleşme nasıl olur?

Aslında cep telefonu iletişimi de sabit telefon gibi bakır tel ağını kullanır. Cep telefonları baz istasyonları ile radyo frekanslarını kullanarak iletişime geçer. Baz istasyonu ise bakır kablolar ile operatörün altyapısına bağlıdır. Radyo frekansları yayımı yaparak hücresel bir yapı oluşturur.

Akıllı cep telefonu ne demek?

Akıllı telefon(İngilizce : Smartphone), cep telefonunun sağladığı klasik özelliklere, bilgisayar dünyasının bir ürünü olan PDA'lerin özelliklerinin de eklenmesiyle tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazıdır. Akıllı telefonlarda mobil işletim sistemleri bulunur (ör.

Cep telefonu ne işe yarar?

Cep telefonu, kolayca taşınabilen, geniş kapsama alanlı, kablosuz telefon sistemini kullanan bir iletişim ve multimedya aygıtı. Cep telefonu ile sağlanan hizmetler, telefon modeline ve servis sağlayıcıya göre değişmekle beraber en yaygın olarak kullanılanları, sesli görüşme ve kısa mesaj hizmetidir.