Anlaşmalı boşanma davası ne zaman sonuçlanır?

İçindekiler:

  1. Anlaşmalı boşanma davası ne zaman sonuçlanır?
  2. Boşanma davası açıldıktan sonra ne zaman sonuçlanır?
  3. Avukat tutmadan anlaşmalı boşanma olur mu?
  4. Boşanma davası açıldıktan sonra ilk duruşma ne zaman olur?
  5. Avukatsız boşanma davası kaç para?

Anlaşmalı boşanma davası ne zaman sonuçlanır?

Boşanmak isteyen çiftlerin açtıkları anlaşmalı boşanma davalarında yargı hedefi 45 gün içerisinde davayı sonuçlandırmaktadır. Mahkemenin yoğunluğu ve delillerde görülen eksiklikler gibi nedenlerle anlaşmalı boşanma davası en fazla ne kadar sürer sorusunun yanıtı 45 gündür.

Boşanma davası açıldıktan sonra ne zaman sonuçlanır?

Boşanma dava Duruşmasının karar verilmesinden sonra, gerekçeli kararın yazılması ise 30 gün olduğundan belirlenen toplam makul süre 60 gündür. Bu sürelerin taraflarca takip edilmesi, duruşma günün erken verilmesi, kararın daha kısa sürede yazılması durumunda bu süre 10 ile 20 gün arasında sonuçlanabilmektedir.

Avukat tutmadan anlaşmalı boşanma olur mu?

Davacı eş ve davalı eşin aynı anda boşanmak istediği durumlarda anlaşmalı olarak boşanma gerçekleşir. Boşanmak isteyen kişilerin eğer kendi avukatı yoksa avukatsız bir şekilde de boşanma davası açmaları mümkündür.

Boşanma davası açıldıktan sonra ilk duruşma ne zaman olur?

Bu süreç mahkemelerin yoğunluğuna göre değişmesine rağmen genellikle davanın açılış tarihinden ortalama 5 – 6 ay sonra ilk duruşma gerçekleştirilir. Dilekçe aşaması kısa olursa dava tarihi daha erkene de alınabilir. Ön inceleme olarak bilinen bu duruşma, tahkikat öncesidir.

Avukatsız boşanma davası kaç para?

Avukatsız şekilde boşanma davası açmak isteyen kişinin, adliyede ödemesi gereken harçlar ve giderler vardır. Adliyede yapılması gereken bu işlemlerin kişiye ortalama maliyeti 500 TL civarı olmaktadır.