Üzümlere göztaşı ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Üzümlere göztaşı ne zaman atılır?
  2. Üzüm ilaçlaması ne zaman yapılır?
  3. Kışın bordo bulamacı ne zaman atılır?
  4. Üzüm bağına kükürt ne zaman verilir?
  5. Asmaya bordo bulamacı atılır mı?
  6. Ağaç ilaçlama zamanı ne zaman?
  7. Üzüm bağına kükürt atılır mı?

Üzümlere göztaşı ne zaman atılır?

Kış uygulaması: Budamadan sonra gözler uyanmadan hemen önce yapılmalıdır. Yaz uygulaması: Uygulama: sürgünler 2-3 cm olduğunda. Uygulama: sürgünler 8-10 cm olduğunda.

Üzüm ilaçlaması ne zaman yapılır?

üzüm bağlarının ilaçlanması nda asmalar çiçeklenmeden, çiçeklenme sonrasında ve taneler tatlanınca gibi dönemlerde ilaçlama yapılmaktadır. Ayrıca bu ilaçlamalar sırasında kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanıncaya kadar on beş gün ara ile ilaçlama yapılır.

Kışın bordo bulamacı ne zaman atılır?

Sonbaharda yaprakların tamamı ya da büyük çoğunluğu döküldüğünde ve kış budamasından sonra, gözler uyanmadan önceki dönemde uygulanır. Ama genellikle sonbahardaki uygulama ihmal edilir. Yaygın uygulama kış budamasından sonra, gözler uyanmadan önceki dönemde yapılan uygulamadır.

Üzüm bağına kükürt ne zaman verilir?

1. İlaçlama: Çiçekten önce, sürgünler 20-40 cm boylanınca, saf kükürt'ten dekara 1,5-2 kg veya 3-4 kg bağ kükürdü kullanılır. 2. İlaçlama: Çiçeklenmenin sonunda salkımlar tane bağladığı zaman saf kükürt'ten dekara 3-4 kg veya 6-8 kg bağ kükürdü kullanılır.

Asmaya bordo bulamacı atılır mı?

Bordo bulamacı asmaların fungal ve bakteriyel hastalıklara karşı korunması için önleyici olarak uygulanan en etkili çözümlerden biridir ama tek başına yeterli değildir. Sonbaharda yaprakların tamamı ya da büyük çoğunluğu döküldüğünde ve kış budamasından sonra, gözler uyanmadan önceki dönemde uygulanır.

Ağaç ilaçlama zamanı ne zaman?

İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Üzüm bağına kükürt atılır mı?

Kükürt çok az ve ince tozlama ve sis gibi atılmalıdır. Avuç ile top top atılan kükürt, bağlarda rastladığı yerleri yakar. Salkımların danelerinde üzümün kalitesini düşürecek lekeler yapar. Toprak ve kirli sarı renkte kükürtler kullanılmamalıdır.