Canlı Kilo kurbanlık caiz mi?

İçindekiler:

  1. Canlı Kilo kurbanlık caiz mi?
  2. Kurbanlık hayvan tartılarak kaç kilo gelirse ona göre fiyat çıkarılıp alınabilir mi?
  3. Kurbanlık tartı ile alınır mı?
  4. Kurbanlık kaç kg olmalı?
  5. Satın alınan kurban değiştirilebilir mi?
  6. Kurbana yem verilir mi?
  7. Satın alınan kurbana daha sonra başkaları ortak edilebilir mi?
  8. Alınan bir kurbana sonradan ortak olunur mu?
  9. Bir kadın tavuk kesebilir mi?
  10. Kimler hayvan kesebilir?

Canlı Kilo kurbanlık caiz mi?

Canlı hayvan etini tartı ile satmak veya satın almak isteyen kimse, pazarlık yerinde hayvanı tartıp etini kilo üzerinden kendi kendine hesap edip çıkardığı fiyata göre canlı hayvanı toptan pazarlık ederse, yani satış hayvan üzerinden yapılırsa câiz olur.

Kurbanlık hayvan tartılarak kaç kilo gelirse ona göre fiyat çıkarılıp alınabilir mi?

Kurbanlık hayvan tartılarak kaç kilo gelirse ona göre fiyat çıkarılıp alınabilir mi? ... Sorusuna diyanetin fetvası: Kurban kesilecek hayvan, kilo birim fiyatı belirlenmek suretiyle canlı olarak tartıyla alın satılabilir.

Kurbanlık tartı ile alınır mı?

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığından, Kurbanlık hayvan tartı ile alınabilir mi? sorusuna şu yanıt verildi: "Kurbanlık hayvan, kilo birim fiyatı belirlenmek suretiyle canlı olarak tartıyla alınıp-satılabilir.

Kurbanlık kaç kg olmalı?

Kurbanlık Kıvırcık Koyun (6002) Türü: Kurbanlık Koyun Küpe Numarası: 6002 Tahmini Canlı Ağırlığı: 35 Kg - 40 Kg Tahmini Et Ağırlığı: 17 Kg - 20 Kg ..

Satın alınan kurban değiştirilebilir mi?

Zengin olan bir kimsenin niyetiyle beraber o hayvanı kurban niyetiyle satın alması kurban olarak tayin etmeyecektir. Bu nedenle sözlü olarak o hayvanı kendine gerekli kılmadıysa sadece niyetinde kurban kesmek varsa bu kişi hayvanı satabilir de daha düşük bir değerdeki hayvanla da değiştirebilir.

Kurbana yem verilir mi?

ANTALYA Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Muammer Saygılı, Kurban Bayramı'nda etlerin kalitesi açısından kesiminden en az 12 saat öncesine kadar kurbanlık hayvana yem verilmemesi ve hayvana kötü muamele edilmemesi uyarısında bulundu.

Satın alınan kurbana daha sonra başkaları ortak edilebilir mi?

Büyükbaş hayvanlara kurban niyetiyle yedi kişiye kadar ortak olunabilir. Böyle bir hayvan, başta ortak olarak satın alınabileceği gibi, alındıktan sonra bu hayvana yedi kişiyi geçmemek kaydıyla başkaları da ortak edilebilir.

Alınan bir kurbana sonradan ortak olunur mu?

Ortak olarak alınan bir kurbana sonradan başkalarını dahil etmek caiz midir? Birkaç kişi büyükbaş hayvanı sadece kendileri adına kurban etmek niyetiyle alırsa sonradan bu hayvana ortak almaları mekruhtur.

Bir kadın tavuk kesebilir mi?

Kesilecek hayvana ve kesim işlemine dair şartlar mevcutsa kadının kestiği ile erkeğin kestiği arasında bir fark yoktur, kadının kestiği yenir. ... Et ihtiyacı için kesiliyorsa hayvanın koyun, keçi, sığır, manda, deve yahut tavuk, horoz, kaz, ördek, ceylan vs olmasında bir sakınca yoktur.

Kimler hayvan kesebilir?

Hayvanı kesen kimsenin akıl ve temyiz gücüne sahip, Müslüman veya Ehl-i kitap olması, av hayvanı kesiyorsa ihramda olmaması, hayvanı Allah adına kesmesi gerekir. Kesen kimsenin kadın veya erkek olması fark etmediği gibi baliğ olması da gerekmez.