Çekilen dişin yeri nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Çekilen dişin yeri nasıl temizlenir?
  2. Alveolit nasıl tedavi edilir?
  3. Diş çekimden sonra ne yapılmalı?
  4. Alveolit ne kadar sürede iyileşir?
  5. Alveolit ağrı yapar mı?
  6. Alveolit olduğunu nasıl anlarız?

Çekilen dişin yeri nasıl temizlenir?

Çekim yeri mutlaka temiz tutulmalıdır. Yara içerisine yemek artığı dolmasıönlenmelidir. Çekimden 24 saat sonra, yumuşak bir diş fırçasıyla bölge yavaşça fırçalanmalıdır. Bu sırada ılık tuzlu su gargarasından da faydalanılabilir.

Alveolit nasıl tedavi edilir?

Alveolit ağrılı bir durum olduğu için tedavisi lokal anestezi altında yapılır. Öncelikle çekim boşluğunda yabancı madde ya da kırık kök/kemik parçaları varsa uzaklaştırılır. Enfekte tabaka kürete edilir ve yıkanır. Çekim boşluğunun temizlenmesi için boşluğa çeşitli ilaçlar yerleştirilebilir.

Diş çekimden sonra ne yapılmalı?

Diş çekiminden sonra en az 24 saat dinlenmek ve sonraki bir iki gün boyunca gerçekleştirilecek faaliyetleri sınırlamak gereklidir. Yine diş çekiminden sonraki 24 saat süresince sokette oluşan pıhtıyı yerinden oynatmamak için bu bölgeyi suyla kuvvetli bir şekilde durulamaktan veya tükürmekten kaçınmak gereklidir.

Alveolit ne kadar sürede iyileşir?

Öncelikle ağız bakımı düzeltilmeli ardından diş çekiminden sonra dikkat edilmesi gerekenler listesi dikkatle okunup uygulanmalıdır. Alveolit ne kadar sürede geçer? Diş çekim bölgesi iltihabının şiddetine bağlı olarak 7 ile 10 gün sürebilir.

Alveolit ağrı yapar mı?

Aslında alveolit, diş çekimi nedeniyle oluşabilecek bir komplikasyondan başka bir şey değildir. Normalde (vakaların üçte birinde) azı dişlerinin çıkarılması sırasında meydana gelen nispeten nadir bir olaydır. Bu iltihaplanmaya şişlik, kanama ve ağrı eşlik edebilir.

Alveolit olduğunu nasıl anlarız?

Alveolitin belirtileri nelerdir? Diş çekimi sonrasında şiddetli ağrının da eşlik ettiği alveolit vakalarında hastalar trismus (çenenin kitlenmesi), lenfadenopati (lenf bezlerinin enfensiyon dolayısıyla şişmesi), hafif ateş, halitozis (ağız kokusu), ağızda kötü tad ve halsizlikten şikâyet etmektedir.