Danıştay kararı bozulabilir mi?

İçindekiler:

  1. Danıştay kararı bozulabilir mi?
  2. Danıştay temyiz dilekçesi nereye verilir?
  3. Istinaf kararına karşı temyiz dilekçesi nereye verilir?
  4. Ceza temyiz dilekçesi nereye verilir?
  5. Ceza temyiz dilekçesi kaç nüsha olur?
  6. Dava dilekçesi kaç nüsha?
  7. Idare mahkemesine dava dilekçesi kaç nüsha verilir?
  8. Bölge idare mahkemeleri kim tarafından kurulur?
  9. Idari yargıda istinaf süresi ne kadar?
  10. Idare mahkemesi kararı kesinleşmeden uygulanır mı?
  11. Idare mahkemesi kararları ne zaman uygulanır?
  12. Yürütmeyi durdurma kararı ne zaman uygulanır?
  13. Olumlu görev uyuşmazlığının koşulları nelerdir?
  14. Idari yargıda hangi davalar görülür?

Danıştay kararı bozulabilir mi?

Danıştayın ilgili dava dairesinin kararı uygun görülürse mahkemenin kararı bozulur; aksi halde onanır. Danıştay (5183 sayılı Kanunun 15 inci maddesiyle değiştirilen ibare. Yürürlük: 9.

Danıştay temyiz dilekçesi nereye verilir?

Temyiz Dilekçsinin Verileceği Yer Temyiz dilekçeleri, ilgisine göre kararı veren bölge idare mahkemesine, Danıştaya veya İYUK'un 4 üncü maddesinde belirtilen mercilere verilir ve kararı veren bölge idare mahkemesi veya Danıştayca karşı tarafa tebliğ edilir.

Istinaf kararına karşı temyiz dilekçesi nereye verilir?

Temyiz dilekçesi, kararı veren BAM Hukuk Dairesine veya Yargıtay'ın bozması üzerine hüküm verilen ilk derece mahkemesine yahut temyiz edenin bulunduğu yer BAM Hukuk dairesine veya ilk derece mahkemesine verilebilir.

Ceza temyiz dilekçesi nereye verilir?

Temyiz dilekçesi nereye verilir Haberi Temyiz dilekçesi, kararı veren bölge adliye mahkemesi hukuk dairesine veya Yargıtayın bozması üzerine hüküm veren ilk derece mahkemesine yahut temyiz edenin bulunduğu yer bölge adliye mahkemesi hukuk dairesine veya ilk derece mahkemesine verilebilir.

Ceza temyiz dilekçesi kaç nüsha olur?

Temyiz, dilekçe ile yapılır ve dilekçeye, karşı tarafın sayısı kadar nüsha eklenmelidir. Örneğin bir davada karşı taraf sayısı 3 ise, o halde biri mahkemede kalmak, 3'ü ise taraflara dağıtılmak üzere toplamda en az 4 nüsha hazırlanmalıdır.

Dava dilekçesi kaç nüsha?

Tek nüsha verilecek dilekçeler, iki nüsha halinde yazılır. Bir nüshası, kayıt tarih ve numarası yazıldıktan sonra dilekçeyi veren kişi tarafından saklanır.

Idare mahkemesine dava dilekçesi kaç nüsha verilir?

Bulunduğunuz yerde idare ve vergi mahkemeleri bulunmuyorsa dilekçenizi bulunduğunu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verebilirsiniz. İdari dava dilekçesi kaç nüsha hazırlanmalıdır sorusunun cevabı ise 2 nüsha olarak düzenlenmelidir.

Bölge idare mahkemeleri kim tarafından kurulur?

Bölge idare mahkemelerinin kuruluş ve yargı çevrelerinin tespitinde, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın görüşleri alınır, Adalet Bakanlığı tarafından kurulur.

Idari yargıda istinaf süresi ne kadar?

İstinaf mercii, bölge idare mahkemelerdir. İstinaf kanun yoluna başvurma süresi idare/vergi mahkemesi kararının tebliğinden itibaren 30 gün olup, kararı veren idare/vergi mahkemesinin bulunduğu yargı çevresindeki bölge idare mahkemesine başvurulması gerekmektedir.

Idare mahkemesi kararı kesinleşmeden uygulanır mı?

İdare Mahkemelerinin vermiş olduğu kararların bağlayıcılığı İdari Yargılama Usulü Kanununun (10. ... Ancak, haciz veya ihtiyati haciz uygulamaları ile ilgili davalarda verilen kararlar hakkında bu kararların kesinleşmesinden sonra idarece işlem tesis edilir."

Idare mahkemesi kararları ne zaman uygulanır?

İdari yargı kararları kararın tebliği tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yerine getirilmelidir.

Yürütmeyi durdurma kararı ne zaman uygulanır?

Yürütmenin durdurulması kararı verilen dava dosyaları öncelikle incelenir ve karara bağlanır. Yürütmenin durdurulmasına ilişkin verilen kararlar on beş gün içinde yazılır ve imzalanır. Aynı sebeplere dayanılarak ikinci kez yürütmenin durdurulması isteminde bulunulamaz.

Olumlu görev uyuşmazlığının koşulları nelerdir?

** Olumlu Görev Uyuşmazlığı Nedir: farklı yargı yerlerinin kendisinin görevli olduğu yolunda karar vermesi halinde oluşan uyuşmazlığa, Olumlu Görev Uyuşmazlığı denir. Uyuşmazlık Mahkemesinin hangi Mahkemenin görevli olduğuna karar vermesi ile uyuşmazlık çözülür.

Idari yargıda hangi davalar görülür?

İdare tarafından gerçekleştirilen hukuka aykırı işlem ve eylemlere karşı açılan davalara bakmakla görevli mahkemeler idare mahkemeleridir. İdari yargıda genel görevli ilk derece mahkemesi idare mahkemesidir. Vergi mahkemeleri ve Danıştay'ın kanunlarla görevli kılınmadığı tüm dosyalar idare mahkemelerinde görülür.