Kemoterapide saç dökülmesi nasıl önlenir?

İçindekiler:

  1. Kemoterapide saç dökülmesi nasıl önlenir?
  2. Saçlar kemoterapiden ne kadar sonra çıkar?
  3. Kemoterapi sonrası saç boyanır mı?
  4. Bütün kemoterapi ilaçları saç döker mi?
  5. Kemoterapi görmeden saç dökülür mü?

Kemoterapide saç dökülmesi nasıl önlenir?

Kemoterapi ile oluşan saç dökülmesinin önlenmesinde en sık tercih edilen yöntem, saç soğutma başlıklarıdır. Kemoterapiye başlamadan 1 saat önce saçlı bölgeye yerleştirilen soğutma başlığı ile soğutma başlar, işlem kemoterapi verildiği sürede ve tedavi tamamlandıktan sonraki 1 saat daha devam eder.

Saçlar kemoterapiden ne kadar sonra çıkar?

Kemoterapi gören pek çok kişide, son tedaviden birkaç hafta sonra ince, daha çok tüy gibi saçlar çıkmaya başlar. Gerçek saç ise tedavi bittikten sonra bir veya iki ay içinde uzamaya başlayabilir.

Kemoterapi sonrası saç boyanır mı?

Kemoterapi sonrası hastaların saçlarını boyamasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak, organik boyaları tercih etmeleri gerekir. Saç boyanırken deriye mümkün olduğu kadar az temas etmelidir. Organik boyaların yanı sıra kına da tercih edilebilir.

Bütün kemoterapi ilaçları saç döker mi?

Her kemoterapi ilacı saç dökülmesine neden olmamaktadır. Aynı ilaç farklı hastalarda değişik oranlarda saç dökülmesinde neden olabilir. Genelde 3-4 hafta içinde dökülme başlarken, bazen daha da gecikebilir.

Kemoterapi görmeden saç dökülür mü?

Kanserin kendisi saç kaybına yol açmamaktadır. İleri evre durumlarda bile bu durum görülmez ancak tedavide kullanılan bazı ilaçlar saç dökülmesine sebep olmaktadır.