Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
  2. Online sınav Nasıl Yapılır auzef?
  3. Üni canlı derse girmek zorunlu mu?
  4. Üniversite Online Eğitim devamsızlık var mı?
  5. Ebadan yoklama alınıyor mu?
  6. Online derslerde nelere dikkat edilmeli?
  7. Online ders aralarında ne yapılmalı?

Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?

Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

Online sınav Nasıl Yapılır auzef?

AUZEF ONLİNE FİNAL SINAVINA NASIL GİRİLİR? 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi bitirme (final) sınavlarına https://esinav.istanbul.edu.tr/ adresinden girebilirsiniz. Bahar dönemindeki derslerinizin bitirme (final) sınavları 10 Temmuz 2020 – 20 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Üni canlı derse girmek zorunlu mu?

Canlı derslere katılın zorunlu değil. Ancak uzaktan öğrenme sistemindeki tüm etkinliklerin (ders vidosu, canlı ders, ders içerikleri vb) en az %50 oranında takip etmeniz gerekmekte.

Üniversite Online Eğitim devamsızlık var mı?

Ders saatleriniz web sitemizde UZEM - Ders programları sayfasında yayınlanmıştır. Devamsızlık var mı? Evet. ... Fakat canlı olarak izleyemediğiniz dersleri 7x24 açık olan sistemimizden izleyebilirsiniz.

Ebadan yoklama alınıyor mu?

Ziya Selçuk: “Yoklama Yok” Amacımız evlatlarımızın daha çok öğrenmesi, kendilerini geliştirmesi. TV ile uzaktan eğitimin amacı çocuklarımızın derslerden soğumamasını sağlamak.

Online derslerde nelere dikkat edilmeli?

Çevrim İçi Canlı Derslerde Nelere Dikkat Etmeliyiz? Özel
  • Motivasyon.
  • Dijital Beceriler.
  • Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS) Kullanın.
  • Ders İzlencesi Hazırlayın.
  • Öğrenci Sayısı ve Ders Süresi.
  • Web 2.0 Araçları Kullanın.
  • İşbirlikçi Araçlar Kullanın.
  • İçerik Kütüphanesi Oluşturun.
Daha fazla öğe...

Online ders aralarında ne yapılmalı?

Ders aralarında gözlerinizi dinlendirme ihtiyacınız olacaktır. Dolayısıyla hemen cep telefonunuza koşmak yerine balkona çıkıp temiz hava almak, bir iki ufak egzersiz yapmak, kan şekerinizi dengeleyecek bir atıştırmalık yemek gibi seçenekler sizin için daha faydalı olacaktır.