Rota virüsü aşısı evde yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Rota virüsü aşısı evde yapılır mı?
  2. Rota virüsü aşısı huzursuzluk yapar mı?
  3. Bebeklerde rota virüsü kaç günde geçer?
  4. Rotavirüs aşısı kaç doz yapılır?
  5. Rotavirüs aşısı ne zaman yaptırılmalı?
  6. Rota aşısı nasıl uygulanır?
  7. Rota virüsü aşısı yaptıranlar yan etkileri nelerdir?

Rota virüsü aşısı evde yapılır mı?

Rota virüs aşısı şu an Sağlık Bakanlığının ulusal aşı takvimde zorunlu aşı uygulamasında bulunmamaktadır. Eğer Aile hekimi Rota virüs aşısı uygulamak isterse hastaya reçete ederek uygulayabilir.

Rota virüsü aşısı huzursuzluk yapar mı?

Rotavirüs aşısı aldıktan sonra bebeklerde huzursuzluk, hafif geçici ishal veya kusma olabilir.

Bebeklerde rota virüsü kaç günde geçer?

Hastalık özellikle kış ve ilkbaharda salgınlar yapar. Ancak diğer mevsimlerde de görülebilir. Çok şiddetli sıvı kaybı yaparak küçük çocukların ölümüne yol açabilir. Hastalığın kuluçka süresi 2 gün, iyileşme süresi ise yaklaşık 1 haftadır.

Rotavirüs aşısı kaç doz yapılır?

Rotavirüs aşılamasına ilk 6-12 haftada başlanmalıdır, aşının ilk dozuna başlama yaşı 3 ayı geçmemelidir. Toplam üretici firmanın aşısına göre 2 ay ara ile 2 veya 3 doz, ağızdan verilir. Son aşının 6-8. ayda tamamlanması gerekir.

Rotavirüs aşısı ne zaman yaptırılmalı?

Bebeğiniz hangi aşının verildiğine bağlı olarak 2 veya 3 doz alacaktır. Aşı dozlarının uygulanması şu aylarda önerilir: • İlk doz: 2 aylık • İkinci doz: 4 aylık • Üçüncü doz: 6 aylık (gerekirse) Çocuğunuz ilk doz rotavirüs aşısını 15 haftalıktan önce; son dozunu 8 aylık olana kadar almalıdır.

Rota aşısı nasıl uygulanır?

ROTATEQ YALNIZCA AĞIZ YOLUYLA KULLANILIR. Doktor veya sağlık personeli önerilen ROTATEQ dozunu çocuğunuza uygulayacaktır. Her dozunda 2 mL çözelti bulunan aşı tüpten hafifçe sıkılarak çocuğunuzun ağzına aktarılacaktır. Yiyecek, içecek veya anne sütü göz önünde bulundurulmaksızın aşı uygulanabilir.

Rota virüsü aşısı yaptıranlar yan etkileri nelerdir?

Aşının yan etkileri arasında hafif ishal, huzursuzluk, karında gerginlik gibi durumlar sayılabilir, ilk 1999 yılında ABD de yapılan rota aşılarına bağlı bağırsak düğümlenmesi gibi yan etkiler yeni aşılarda gözlenmemiştir.